h

Weekbrief 12 van de fractie 16 t/m 22 maart 2009

22 maart 2009

Weekbrief 12 van de fractie 16 t/m 22 maart 2009

Bijna…. Lente!

Het was een drukke week. Aan het thuisfront had ik allemaal zieken, net nog even wat wintervirussen meepikken voordat het lente wordt. Na zo’n week verlang ik meer naar de lente dan ooit.

Maandag ben ik naar de avond van de Regionale Sociale Dienst geweest. Ik heb veel gehoord over de financiën, de verschillende aanbieders van trajecten voor mensen die weer naar een baan geholpen worden en hun succespercentages en de hoeveelheid schuldsaneringstrajecten.
Hoewel je natuurlijk op een dergelijk avond vragen kan stellen, was het voor mij genoeg geweest om een mooie folder te krijgen. Cijfers beklijven beter op papier en mensen vind ik interessanter dan cijfers. Dus laat de mevrouw/meneer maar eens vertellen die de mensen aan het werk helpt, hoe ze dat doen, hoe ging het het afgelopen jaar ten opzichte van het jaar daarvoor en waarom, wat zou er verbeterd kunnen worden. Doen we het beter/slechter/even goed als andere gemeenten en hoe komt dat. Laat ze maar eens vertellen over hun manier van werken met mensen.
Dinsdag had ik kascontrole. De jaarcijfers moeten gepresenteerd worden op de Algemene LedenVergadering, donderdag, en daarvoor moet nog even gecontroleerd worden dat de cijfers in orde zijn. En aangezien ik penningmeester ben, mag ik dat regelen.
Woensdag hebben we een leuke discussieavond gehad n.a.v. het boekje “De buurt als schaal van de toekomst” van het landelijke bureau. Zie ook het stuk van 14-03. Een heleboel dingen zouden geregeld moeten worden op buurtniveau: een gezondheidspost, zowel lagere als middelbare scholen in de buurt en niet aan de rand van de stad en een goed lopend buurthuis bv. Een leuk stuk om van daaruit te bedenken hoe wij Gorinchem in zouden willen richten. Omdat we allerlei kennis in huis hebben kan de een vertellen hoe het eraan toe gaat in het onderwijs, of de gezondheidszorg en kan je met de feiten in de hand leuke en goede discussies hebben. Heel vaak zijn er al allerlei ideeën die sluimeren of gedeeltelijk naar voren zijn gekomen, die nu in een geheel worden geplaatst. Heel nuttig om alles weer eens even op een rij te hebben.
Donderdag de ALV. Het bestuur is weer gekozen, dingen zijn geregeld en plannen besproken voor het aankomende jaar. Er staat veel aan te komen, de Europese verkiezingen, voorbereidingen voor de raadsverkiezingen het jaar daarna en alle andere dingen die we eigenlijk zouden willen doen. Genoeg dingen om onze tijd aan te besteden dus.
Een beetje een hap-snap week met van alles en nog wat, maar ja, die weken zijn er ook.
Mijn week eindigde met een bezoek aan een pasgeborene, een mooi zonnetje en een heleboel bloeiende voorjaarsbloemen: Lente!

Met vriendelijke groet,

Nanine van Dalen

Nanine van Dalen
fractie assistente SP fractie Gorinchem

U bent hier