h

Is het over met de Langendijk?

12 maart 2009

Is het over met de Langendijk?

Dat zou toch bijna de conclusie moeten zijn als je op een donderdagavond over deze eens zo beroemde Gorcumse straat loopt. Was het vroeger nog een uitje het loopje "Hoogstraat-Langendijk" nu is het bijna omkeren als je vanuit de Hoogstraat de Langendijk opdraait. Direct de eerste lege panden aan zowel de linker- als aan de rechterkant. En schrik niet als je doorloopt tot aan het Eind. We telden 13 panden die of leeg staan, of met een bord te huur of te koop.

En natuurlijk zou je kunnen zeggen "kredietcrisis". Maar dat gaat in dit geval toch echt niet op. Al meerdere jaren is het aantal lege panden in de binnenstad van Gorinchem hoog, maar het is nu op de Langendijk wel heel erg extreem. En natuurlijk zult u zeggen "en wat willen jullie dan als SP?", want wat hebben jullie daar mee te maken. Wij als SP willen dat de gemeente Gorinchem in samenwerking met de winkeliersvereniging Hartje Gorinchem en de vastgoedbeleggers in Gorinchem alle mogelijke actie onderneemt en ons als gemeenteraad inlicht over de genomen- en de te nemen acties om de leegstand tegen te gaan. Wij zullen over deze problematiek vragen gaan stellen aan portefeuillehouder burgemeester IJssels aangezien wij ons bewust zijn dat dit voor de Gorcumse winkeliers (en niet alleen de binnenstadwinkeliers) een zeer groot probleem is. De aantrekkelijkheid van Gorinchem als winkelstad gaat nl. achteruit en daar zullen alle winkeliers dan last van hebben of krijgen. En aangezien wij als gemeente de precariobelasting hebben verhoogd en daarmee het Binnen Stads Management op poten hebben gezet om Gorinchem als winkelstad attractief te houden verwachten we wel resultaten.

Mening van anderen over dit probleem.
Aangezien de leegstand al jaren speelt in Gorinchem, maar nu naar onze mening verergert willen we u ook eens de mening van anderen laten weten. Hier de al jaren bekende You Tube video Gorinchem wordt wakker en hier een pagina die wij vonden op de lezerspagina van Stad Gorinchem. Uiteraard zullen we andere reacties n.a.v. dit artikel ook opnemen.

U bent hier