h

Weekbrief van de fractie over week 7. Van 9 tm 15 februari 2009

15 februari 2009

Weekbrief van de fractie over week 7. Van 9 tm 15 februari 2009

De Algemene Plaatselijke Verordening, theater en hondenpoep

Helaas kon ik deze week niet bij de raadsbijeenkomst zijn, ik zat in het theater in Dordrecht. De dame voor mij in de rij bij de koffie vroeg aan haar buurvrouw: “hoe heten ze?” “Schudden en het schijnt hilarisch te zijn.” Ook een hele verrassing als je er dan nog moet achterkomen waar je heen gaat.

Nu maken de heren van Schudden een theater wat een beetje een kruising is tussen de stomme film (van heel vroeger, wel beeld, maar geen geluid), sketches en draaideur komedie. Nu was het bij tijd en wijle ook heel erg hilarisch, maar deze twee mensen kunnen heel goed menselijke relaties in het klein neerzetten. Wie heeft er geen kennis of collega waarvoor je het altijd net even te druk hebt, of bij wie je begin te zuchten als je hem tegenkomt. Heel treffend, maar eerder tragisch dan hilarisch. Wel erg genoten.

Maar dan mis je dus een raadsbijeenkomst (met op de agenda voor de raadsvergadering) onder andere een wijziging op de APV. Een van de wijzigingen ging over hondenpoep, zowel hilarisch als tragisch. Het wordt straks waarschijnlijk verplicht om hondenpoepzakjes op zak te hebben, je kunt gecontroleerd worden en als je ze dan niet bij je hebt, beboet. Op zich geen slecht idee, maar ik wil wel een controleur tegenkomen om een uur of elf ’s avonds als het regent. En al die welwillende hondenbezitters hebben al een rits zakjes op zak. Die anderen, die zijn wat moeilijker op te voeden en laten zich hier, vrees ik, niet echt door intimideren.
Want hoewel veel mensen niets tegen honden hebben, kunnen sommige eigenaren ons flink irriteren en soms verbazen. Zo vraag ik mij af wat er in het hoofd omgaat van een hondenbezitter hier in de buurt. De hond moet maat klein kalf zijn (als je ziet wat hij achterlaat) en de bezitter heeft een keer bedacht dat de grond naast de achterdeur van de kerk opgehoogd (opgehoopt?) moet worden. Hilarisch? In ieder geval tragisch.
En dan heb je nog de mensen voor wie naar school lopen met meerdere kinderen een soort hindernisbaan wordt. “Stop, naar links, even van de stoep af, springen” en dan is het weer een dag gelukt om poepvrij naar school of huis te komen. En springen met de kinderwagen is nog een heel moeilijke klus.
Laten we in ieder geval hopen dat de APV-wijziging een beetje helpt, elke hoop minder scheelt weer een hink-stapsprong.

Met vriendelijke groet,

Nanine van Dalen

Nanine van Dalen
fractie assistente SP fractie Gorinchem

U bent hier