h

weekbrief week 3 van de voorzitter over 12 tm 18 januari 2009

19 januari 2009

weekbrief week 3 van de voorzitter over 12 tm 18 januari 2009

Allereerst mijn verontschuldigingen dat u deze weekbrief op de site iets later aantreft dan normaal, mijn internet op mijn huisadres doet niet altijd wat ik wil en deed zondag helemaal niets. Gelukkig kan ik dat dan wel op mijn werk er op zetten, gelukkig maar.
Al is het rustig en hebben we geen fractie raadsbijeenkomst of raadsvergadering gehad, daarom kan er nog wel een hoop gebeuren. Je kunt rare dingen meemaken in de media en je kunt zelfs nog dingen gaan ondernemen.

Soms maakt een mens rare dingen mee met de media. Van de week mailde een collega op mijn werk me met de mededeling, "ik hoor op radio Rijnmond dat de spoorweg naast de A27 niet doorgaat". U kunt zich mijn verbazing voorstellen!

Wij hebben als fractie in de eerste week van januari schriftelijke vragen ingediend over dit onderwerp maar daar hebben wij nog geen antwoord op ontvangen. Het is natuurlijk een beetje raar als je zelf nog geen antwoord hebt ontvangen op je schriftelijke vragen maar de pers, in dit geval radio Rijnmond weet te melden dat het niet doorgaat. Hoe kan zo iets?
De enige plaats om dit na te vragen is natuurlijk aan de bron, bij de gemeente Gorinchem, de griffie in dit geval de assistent griffier. Laar deze nu ook van niets weten, het wordt gekker en gekker.
’s Middags werd ik teruggebeld door de griffier zelf die dacht de oplossing gevonden te hebben, waarschijnlijk had RTV Rijnmond gebeld met de afdeling publiciteit en van hen het ‘staande beleid’ (in dit geval is het: het college wil graag de treinverbinding van Utrecht naar Breda naast de A27 maar als dat betekent dat de A27 niet verbreed wordt dan willen ze dat liever) te horen hebben gekregen. Snapt u het allemaal nog? RTV Rijnmond zend gewoon een persbericht uit waarin mijn naam genoemd wordt en vraagt geen commentaar aan de fractie en de gemeente zegt er niet bij dat het gaat om schriftelijke vragen die zij nog niet beantwoord hebben. Communicatie heet dat.

Gelukkig gaan we ook nog iets doen deze week waarvan we hopen dat dat dan goed in de media vertaald wordt. Lies van Aelst provinciaal statenlid voor de SP in Zuid-Holland biedt woensdagmiddag aanstaande de provinciale woonvisie van de SP aan aan de directie van de Bevo. En omdat in Gorinchem plaats zal vinden wordt de bijeenkomst opgeleukt door de aanwezigheid van de portefeuillehouder wonen in de fractie van de SP Gorinchem Natali Martens en de fractievoorzitter zijnde mijzelf. De provinciale staten hebben een alternatieve woonvisie gemaakt die beter in overeenstemming is met wat de SP wenst dat de woonvisie van de staten (of die van de gemeente Gorinchem!) dat is.

Ik heb u weer bijgepraat, ik u bijvoorbeeld op 31 januari aan onze kraam te zien aan het Kwakernaat of bij de gecombineerde raadsbijeenkomst/raadsvergadering op 29 januari, tot ziens!

Eva Dansen

Eva Dansen

U bent hier