h

Weekbrief 2 van de fractie van 5 t/m 11 januari 2009

11 januari 2009

Weekbrief 2 van de fractie van 5 t/m 11 januari 2009

Op de zijlijn van de politiek is er weer het e.e.a. gebeurd in Gorinchem. Op de eerste plaats kreeg ik in het begin van de week een telefoontje van iemand uit de Haarstraat met de mededeling dat er ontzettend veel spreeuwen dood uit de bomen vielen.

Iedereen was er al bij geweest en het was niet bekend waardoor het was gebeurd. Ik heb meteen de groenvoorziening gemaild met de vraag of zij wisten wat er aan de hand was. Zij belden mij terug met de mededeling dat veel dode vogels waren geraapt en dat ze waren doorgestuurd naar Lelystad voor nader onderzoek. Daar is nog niets uit gekomen en voorlopig blijft het een raadsel. Zeker is dat ze niet zijn doodgevroren.

In het AD van vrijdag stond een aangrijpend artikel met een grote foto van een jongetje van 13, Perry uit Spijkenisse, die al jaren enkele uren per dag zijn even oude vriendje Jessie verzorgt en met hem de straat op gaat om auto’s te kijken. Jessie is ernstig ziek en heeft niet lang meer te leven. Perry vind het de gewoonste zaak van de wereld dat hij Jessie helpt. Fantastisch dat dit in de krant wordt vermeld. Dat zou meer moeten gebeuren. Er zijn vele kinderen, maar ook ouderen, die op een goede en prettige manier in het leven staan en daar lezen of horen wij te weinig van. Nadat de SP in Gorinchem het initiatief heeft genomen het kinderlintje in te voeren, wat door het college van B&W is overgenomen, is het misschien ook goed om regelmatig nog meer positieve berichten te laten lezen/horen. Als u iemand kent die op een positieve manier in Gorinchem bezig is laat het ons weten dan kunnen wij wellicht zorgen dat het zichtbaar wordt. Laten we ons niet alleen door negatieve berichtgeving laten informeren. Er is ook zoveel goeds onder de mensen.
Hier een filmpje van het AD over Perry en Jessie.

De burgemeester van Spijkenisse, Mirjam Salet (oud wethouder in Gorinchem) reikte de kinderlintjes uit. Overigens is Gorinchem Spijkenisse wel voor geweest. In Gorinchem zijn in april 2008 door burgemeester IJssels 3 lintjes uitgereikt aan jongeren uit Gorinchem.

Meer politiek was het telefoontje wat ik kreeg vanuit het stadhuis. Of ik een afspraak wilde maken met wethouder Akkerman om te komen praten over de brede scholen. Ik had daar tijdens een van de laatste raadsvergadering een felle discussie over en de voorzitter stelde toen voor om dit onderling buiten de raad voort te zetten. Heel fijn dat de wethouder daar op deze manier op terug is gekomen en maandag zal ik met alle plezier bij hem aan tafel zitten.

U hebt het waarschijnlijk nog niet gehoord of gelezen. 2009 Is het jaar van Gorcum Diversiteitstad. Nadat het binnen de gemeenteraad was geagendeerd, maar niet verder tot ontwikkeling was gekomen, heeft het Cultureel Overleg Gorinchem een globale opzet gemaakt voor een evenement aan het eind van het jaar. Daarvoor is een coördinator aangesteld uit Culemborg. Waarom niet uit Gorinchem zelf is mij een raadsel maar er is in elk geval iets in gang gezet. Dinsdag heb ik een afspraak met deze coördinator om over verschillende zaken te spreken t.a.v. Gorcum diversiteitstad. Ik heb daar ook ideeën over en we gaan kijken of dat binnen de plannen mogelijk is. Één van mijn ideeën heeft met eten te maken. Wat is diverser dan eten met elkaar vanuit de verschillende culturen die we in Gorinchem hebben. Dit zou ik gekoppeld willen zien met ambachtelijke streekproducten.
Voorlopig heeft het college van B&W een bedrag van € 100.000,00 beschikbaar gesteld voor dit evenement. Ik hou u zeker op de hoogte.

Maak er weer een fijne week van

Gerard Broekman

Gerard Broekman, gemeenteraadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier