h

Samenwerken in de regio.

27 januari 2009

Samenwerken in de regio.

Op de site van het Kompas Hardinxveld Giessendam en in de Stad Gorinchem staan artikelen over de kritiek die vanuit het college van B&W van onze buurgemeente Giessenlanden wordt gegeven op de samenwerking tussen Gorinchem en de regiogemeenten. Deze kritiek is op persoonlijke titel verwoord door wethouder Berend Budding in het PvdA blad De Prikkel.

Hier naar de Prikkel waarin de artikelen "op zijn Gorinchems" (blz 10) en Le Grand Pierre en zijn zeven onwillige dwergen (blz 15) de relevantste zijn. Overigens zijn wij van mening dat de Prikkel zeer lezenswaardig is en wij vinden de naam Prikkel goed gekozen.

Hoe denkt de SP nu over deze zaak?

De SP is het geheel eens met de gemeente Giessenlanden. Wat zij ervaren is hun ervaring. Wie zijn wij om daar aan te twijfelen?. U allen kent waarschijnlijk het zender / ontvanger verhaal. Als de ontvanger van geluiden (Giessenlanden) de geluiden van de verzender (Gorinchem) op een bepaalde manier ontvangt dan is naar de mening van de SP de verzender verantwoordelijk. Dan hadden zij de geluiden anders moeten verzenden.
Dus als Giessenlanden kritiek heeft op Gorinchem en de samenwerking tussen de diverse gemeenten dan is die kritiek echt wel terecht als deze wordt geuit. Niet alleen wethouder Buddingh heeft deze mening het gehele college van Giessenlanden blijkt achter zijn woorden te staan. Ook van andere gemeenten zoals Hardinxveld en Nieuw Lekkerland heeft de SP wel eens dezelfde kritiek gehoord.
Wij vinden dat samenwerken noodzakelijk is. Gorinchem is inderdaad de grootste gemeente, maar democratie is pas aan de orde als ook de kleinere gemeenten (partijen) zich tevreden voelen. Zolang dat niet het geval is heeft samenwerken geen toekomst.

U bent hier