h

IJsbaan weer gesloten

4 januari 2009

IJsbaan weer gesloten

Na 3 weken is de IJsbaan in het centrum van Gorinchem weer gesloten. Voor de derde maal alweer. Ook dit jaar kunnen we weer van een succes spreken. Veel vrijwilligers en veel mensen die kwamen schaatsen. Gezelligheid was troef. Op naar het volgende IJsfestijn in december van dit jaar.

Vooral de uitbreiding van de mogelijkheid voor kleuters en peuters om ongestoord te kunnen schaatsen is gewaardeerd. Dat was vaak ’s morgens van 10.00 tot 11.30 uur. Vandaag ook weer voor het laatst. Veel kleine kinderen met ouders of grootouders kwamen om bijvoorbeeld met behulp van stoelen het schaatsen onder de knie te krijgen. De laatste dagen heeft net natuurijs wel gezorgd voor wat minder drukte maar het bleef steeds gezellig.
Zoals Piet van Andel in zijn vorige weekbrief al schreef heb ik het er weer erg druk mee gehad. Voor het derde jaar heb ik met veel plezier weer kaarten staan verkopen en schaatsen verhuurd. Samen met de vele andere vrijwilligers. We hebben samen weer veel gezelligheid beleefd. Ik ben alleen al deze week 16 uur hiermee bezig geweest. Vanavond konden de vrijwilligers na 18.00 uur zelf nog enige tijd schaatsen. Dat heb ik niet meer gedaan want na mijn laatste dienst die om 14.00 uur voorbij was kon ik gaan suppoosten in de Kruitmagazijnen aan de Dalemwal. Daar is de tentoonstelling “Van tijd tot tijd”. Een expositie van werk van het kunstenaarsechtpaar Teeuwen uit Alblasserdam. Een heel mooie tentoonstelling in bijzondere ruimten.
Deze expositie wordt heel aardig bezocht en vooral op zondag komen veel mensen die een rondje over de wallen maken graag even binnen om wat op te warmen. Dat waren vandaag weer 41 mensen. Als u nog niet bent geweest, elke donderdag t/m zondag zijn de kruitmagazijnen open van 13.00 tot 17.00 uur.

U bent hier