h

Wilhelminalaan

19 december 2008

Wilhelminalaan

Dhr. Schefferlie had tijdens de gemeenteraadsvergadering ook een vraag over de afwikkeling van de problemen rond de Wilhelminalaan. De voorzitter gaf aan de hij wacht op een uitnodiging vanuit de moskee om een keer tijdens het vrijdaggebed daar een verhaal te houden. Dhr. H. Shaaby, raadslid voor de PvdA zou daar voor zorgen.

Toen de SP daarop de dank wilde uitspreken over het initiatief van een van de ondernemers daar, die elke avond ongeveer 50 Marokkaanse jongeren in zijn zaak heeft, waardoor veel overlast weg is, mocht dat niet van de voorzitter. Het zou daar niet volgens de regels gewerkt worden. Er waren geen vergunningen en er is geen horecabestemming. Er heeft daar jaren een Chinees restaurant gezeten. Was dat geen horeca?
De mensen boven deze zaak zouden problemen met het geluid hebben.

Gorinchem geeft steeds hoog op over het Gorcumse model. Dat betekent een zekere eigenwijzigheid tegen regels die worden opgelegd door de rijksoverheid. Onze eigen bestuurders zijn dan ineens streng in de eigen leer met de verwijzing naar de regels. Laten we hopen dat de ondernemer daar snel beschikt over alle vergunningen. Het is toch een goed initiatief dat een ondernemer, van originele Turkse afkomst, daar op deze manier een oplossing heeft gevonden tegen de overlast op straat van de overwegend Marokkaanse jongens. Om dan te zeggen dat het vanuit eigenbelang is gebeurd, geeft geen blijk van waardering voor onze burgers die meedenken aan oplossingen. Ook al zou er een beetje eigenbelang bij zijn.

U bent hier