h

weekbrief 51 over week 15 t/m 21 december 2008

21 december 2008

weekbrief 51 over week 15 t/m 21 december 2008

We naderen wat veel mensen de leukste tijd van het jaar vinden, de feestdagen. Kerstmis is volgende week al weer en oud en nieuw de week er op. De kinderen zijn vrij van school, veel werkende mensen hebben ook vrij. Ik ook voor het eerst in jaren ben ik met de kerst en oud en nieuw vrij, Even een weekje tijd voor wat rust en bezinning.

De fractie van de SP heeft de laatste raadsvergadering van dit jaar weer gehad, Afgelopen donderdagmiddag van vier uur tot zes uur. Een gekke tijd zult u denken, raadsvergaderingen zijn toch altijd op een avond? Ja dat is zo, behalve de laatste raadsvergadering van het jaar want dan is het kerstdiner 's avonds. Traditioneel mag ik wel zeggen, want voor het derde jaar, gaar de SP fractie niet mee uit eten.

Ik voel de behoefte u toch nog een keer uit te leggen waarom niet want soms gaan we op andere momenten wel mee uit eten. Dat is functioneel mee uit eten omdat we dan met de raad en/of het college en ambtenaren in functie zijn en meestal iets aan het doen zijn wat hoort bij onze functie als raadslid. We gaan dus mee uit eten wanneer de raadsexcursie is, we gaan mee eten op het VNG congres en we zullen mee uit eten gaan aan het einde van deze raadsperiode.
Waarom gaan we dan niet mee uit eten ter gelegenheid van het kerstdiner? Dat doen we niet omdat dat naar ons gevoel geen gelegenheid is waarbij wij in functie zijn en dan willen wij ons liever niet laten trakteren uit de gemeentekas. Veel mede raadsleden hebben hun spijt naar ons uitgesproken omdat wij niet bij het kerstdiner zijn. Wij hebben geprobeerd hier een oplossing voor te vinden en hebben voorgesteld ons (de fractieleden van de SP) voor onszelf te laten betalen. Maar dat schijnt niet tot de mogelijkheden te behoren, we worden uitgenodigd door B&W op kosten van de gemeente en hier is geen mouw aan te passen. Jammer dat er niet flexibeler om gegaan kan worden met onze principes.

Ik hoop voor u allen dat u hele prettige feestdagen zult hebben en voor 2009 alles wat u er van verwacht. Sommigen van u zal ik in de loop van volgende week nog spreken als ik en de andere bestuursleden van de SP bij u langskomen om u uw eindejaarsgeschenk van de SP te overhandigen. Ik hoop dat u er veel plezier aan zult beleven.
Voor volgend jaar wens ik u in ieder geval veel principes!

met vriendelijke groet,

Eva Dansen

Eva Dansen, fractievoorzitter SP Gorinchem

U bent hier