h

Jongeren zijn prima

19 december 2008

Jongeren zijn prima

Woorden van soortgelijke strekking werden gezegd bij het Kerstontbijt aangeboden door Merewade en de Rotary. Het was de tweede keer dat deze beide organisaties voor ouderen en mensen met een minimum inkomen een kerstontbijt organiseerden. De leerlingen van Merewade aan de De Vries Robbéweg hadden alle zeilen bijgezet om het een echt feest te laten zijn in hun school.

Dhr. P. Lommers. locatiemanager heette de ongeveer 120 aanwezigen welkom en gaf aan dat de collega’s en de leerlingen met veel plezier aan dit ontbijt hebben gewerkt. De leerlingen kregen verschillende keren de handen op elkaar. O.a. ook door het welkom uitgesproken door de voorzitter van de Rotary. Het is ook iets bijzonders voor de leerlingen. Ik dacht dat het de eerste- en tweedejaars leerlingen waren van de opleiding consumptieve technieken die met veel enthousiasme de mensen ontvingen en naar hun plaatsen begeleiden en ook achter het buffet stonden om de mensen bij te staan bij het vullen van de borden. Het ging allemaal prima.

Het is duidelijk dat het gebeuren nog moet groeien en de organisatie zou beter moeten zoeken hoe de echte doelgroep bereikt kan worden. Nu waren veel mensen uitgenodigd die het niet echt nodig hadden. Het zou beter zijn wanneer bijvoorbeeld de ouderenadviseur van MEE zou worden ingeschakeld die dan vanuit het signalerend huisbezoek ideeën zou kunnen aanreiken om bepaalde mensen te bereiken. Ook zou via de voedselbank wellicht mensen benaderd kunnen worden, als dat al niet is gedaan.
Het initiatief is meer dan prima en nu dus zien hoe de doelgroep nog beter bereikt kan worden.
Ondertussen hebben de leerlingen van het VMBO hun best gedaan en waarschijnlijk heel veel geleerd. Ik was er dit keer bij en ik wil deze leerlingen hartelijk danken en een pluim geven voor hun werk. Ik heb heel veel mensen gezien die zichtbaar aan het genieten waren.

Gerard Broekman, gemeenteraadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier