h

Gorinchem schenkt aan overvaren gezin woonark

19 december 2008

Gorinchem schenkt aan overvaren gezin woonark

Op 18 december stond in het AD Riverenland (helaas niet op Internet) een artikel over de gezonken woonark van Erik Ouwens en zijn dochter Deborah uit Velserbroek.

Vandaag in hetzelfde AD Riverenland een artikel over de reactie van het Gorcumse gemeentebestuur op dit artikel.
Gisteren maakte burgemeester IJssels in de gemeenteraadsvergadering nog stennis over het feit dat de SP reageert op krantenartikelen.
"Daarover discussieren wij niet ", maar tegen het opnemen van dit krantenartikel zal hij vast geen bezwaren hebben. En we gaan er ook niet over discussieren.

Het dreigde een koude Kerst te worden voor de 6-jarige Deborah en haar vader Erik Ouwens uit Velserbroek.
De gemeente Gorinchem gaat ervoor zorgen dat de twee volgende week toch een comfortabel onderdak krijgen.

Negen maanden geleden zonk de woonark van Ouwens. Sindsdien woont de alleenstaande vader noodgedwongen in een caravan. In de zomer was dat nog wel te doen, maar nu het begint te vriezen wordt de situatie onhoudbaar. De wanhopige vader hoopte op hulp van Rijkswaterstaat, omdat die volgens hem verantwoordelijk zou zijn voor het ongeluk, maar die geven niet thuis.

Met tussenkomst van een scheepsmakelaar na een uitzending van Hart van Nederland is de gemeente Gorinchem benaderd met de vraag of die het tweetal uit de brand kan helpen. En dat gaat lukken. Gorinchem geeft de twee gratis een woonboot, zodat ze volgende week toch nog een warme en gezellige kerst kunnen vieren.

Gorinchem kocht ooit een woonark op om herinrichting mogelijk te maken van de ligplaatsen voor woonboten in het Kanaal van Steenenhoek. Voor de opgekochte woonark was echter geen nieuwe ligplaats te vinden.

Volgens burgemeester IJssels heeft de woonark wel enige waarde, ,,maar een woonark zonder ligplaats heeft geen waarde''. ,,Daarom hebben wij besloten, de woonark omniet van de hand te doen aan het gedupeerde gezin.''

Inmiddels is een scheepsmakelaar ingeschakeld die het vervoer van de woonark naar Velserbroek gaat regelen. IJssels hoopt dat dat maandag al gaat lukken. Dat gebeurt over de weg. ,,Dan hebben ze nog even de tijd om hun nieuwe onderkomen in te richten en zijn ze met kerst echt onder de pannen. Lukt het maandag niet, dan in elk geval dinsdag of woensdag.''


De SP wil het gezin Ouwens en het gemeentebestuur van Gorinchem feliciteren met dit besluit.

U bent hier