h

Weekbrief 47 van de voorzitter over 17 t/m 23 november 2008

23 november 2008

Weekbrief 47 van de voorzitter over 17 t/m 23 november 2008

Zoals altijd een drukke politieke week.
Als je een druke periode achter de rug hebt en de begroting is voor de hele fractie maar zeker voor de fractievoorzitter, een hele drukke tijd, hoop je dat het daarna wat rustiger wordt.
Helaas was dat de afgelopen week helemaal niet aan de orde. Niet alleen had ik een drukke week op mijn werk, in de zorg is het tenslotte nooit rustig, maar ook op mijn vrije woensdag had ik afspraken.Wat betreft de politiek zijn het de avonden.

De week begint altijd met de fractievergadering. Eigenlijk zou die er die maandag niet zijn (geen raadsbijeenkomst en geen raadsvergadering die week) maar we zijn toch bij elkaar gekomen omdat we het in de raadsvergadering gaan hebben over de Lingewijk en die ligt zoals u weet de SP na aan het hart en wij bespreken betogen altijd met elkaar voor.
Ik kan degenen die dat ook hebben al vast geruststellen. Natali Martens zal een prima verhaal te vertellen hebben, dat kan de fractie haar wel toevertrouwen! Trouwens ook Piet van Andel zal ons goed vertegenwoordigen met zijn verhaal over de tarieven bij de binnensport.

Dinsdag was er een bijeenkomst in het gemeentehuis over het Emmapark waar Natali en Gerard naar toe zijn geweest ik was bij een bijeenkomst met de fractievoorzitters.

Woensdag was er 's avonds een scholing over Heel de mens onze basis zoals u weet voor actieve lecen in Gorinchem. Jammer genoeg waren er minder mensen dan verwacht.

Donderdag was er een zeer interessante, goed door de verantwoordelijk ambtenaren voorbereide bijeenkomst voor raadsleden en raadsassistenten over verkeer. Nu zult u misschien denken "verkeer wat saai" maar men had kans gezien er een inspirerende (zelfs als het de vierde avond is dat je de deur uit moet) avond van te maken. Zelfs ik - als fiester - volede me betrokken terwijl het niet eens mijn portefeuille is!
Want zoals u weet hebben wij nde verschillende onderwerpen onder elkaar verdeeld.
Dat maakt ook dat ik bij de raadsvergadering van donderdag a.s. een beetje rustig aan kan doen, voor mij staat er niets op de agenda.

De week was hier natuurlijk nog niet mee om maar de raads- en partijbezigheden wel. Sprekend over partijbezigheden, ik heb binnenkort samen met één van onze leden een gesprek met één van de tweede kamerleden van de SP over de postbezorging. Dat gaat namelijk niet goed in Gorinchem en de rest van Nederland, veel mensen krijgen hun post via de brievenbus van iemand anders, soms wordt er post zelfs op straat aangetroffen! Sinds eigenlijk iedereen een bedrijfje kan beginnen en post kan gaan bezorgen is het er niet op vooruitgegaan en dan heb ik het nog niet over privacy aspekten als particulieren thuis de post moeten gaan zitten uitzoeken voor één van die schimmige bedrijfjes.
Hebt u slechte (of goede je weet maar nooit) ervaringen met postbezorging (pakketten en brieven) stuurt u mij dan vooral even een mail dan kunnen wij dat meenemen naar Den Haag.
Rest mij nog u een hele goede week te wensen en wees vooral voorzichtig op straat en op de weg, want het wordt weer winter!

Eva Dansen

Eva Dansen, fractievoorzitter SP Gorinchem

U bent hier