h

Weekbrief 44. 27 oktober t/m 2 november 2008

3 november 2008

Weekbrief 44. 27 oktober t/m 2 november 2008

Afgelopen week hebben we een hele drukke week gehad, waarbij ik geen avond thuis kon zijn en hoewel deze week de Nationale Rustweek is, zo vernam ik vanochtend op de radio, heb ik daar deze week helaas ook weer geen tijd voor. Maandagavond zullen we, als SP fractie al heel vroeg beginnen met het nogmaals doornemen van de begroting om nu de puntjes op de i te kunnen zetten.

Dinsdagavond zal ik naar school moeten. Woensdagavond is de bijeenkomst van de Bevo in de Lingewijk.De Bevo had volgens eigen zeggen, goed geluisterd naar de bewoners van Zandvoort-Midden. Deze bewoners vonden het namelijk niks dat ze na de presentatie van voorjaar 2007 alleen te horen kregen dat hun woning in stand gehouden zou worden voor de komende 10 jaar en dan? Alsnog sloop? Waarom geen duidelijkheid? Nou deze duidelijk kregen we afgelopen week in de brievenbus...of moet ik zeggen niet? Oke, sommige mensen kregen meer duidelijkheid. 10 woningen worden er gesloopt, 48 krijgen een groot onderhoud en 37 woningen krijgen een hoog niveau renovatie. Helaas zit mijn woning in de 15-jaars ingreep, samen met nog 72 woningen. Wat inhoudt dat i.p.v. de beloofde 10 jaar in standhouding, het nu wordt 15 jaar in standhouding en dat pas over 15 wordt gekeken wat er gaat gebeuren met onze huizen...u begrijpt de Bevo mag mij a.s. woensdag eens uitleggen waarom dit mij meer duidelijkheid moet geven. Donderdag dus de begrotingsbehandeling, het start al om 10 uur s'-ochtends. in de krant heeft het een en ander al gestaan wat dit college allemaal wil gaan doen met "ons" geld. Daarbij mag de raad ook nog eventjes beslissen wat we met 3 ton zullen gaan doen, want dat heeft dit college niet dichtgetimmerd, wat aardig van ze! Natuurlijk is het niet zo dat we alleen maar iets te zeggen hebben over die 3 ton, maar over heel de begroting en als deze raad sommige dingen gewoon niet wil doen wat nu het college verzonnen heeft, dan hebben we zowaar meer geld om anders te besteden.

Dit weekend was het bij de bewoners van de Schutse ook genoeg te zeggen bij de koffie. Nee het ging niet over de begroting...hoewel ik voelde mij erg beschamend wetende in mijn achterhoofd dat we 3 ton mogen uitdelen en dat deze mensen zich zorgen maken of ze straks nog wel hun favoriete TV programma kunnen zien. Want straks moeten ze met een vreemd iemand een kamer delen en wat doe je dan als de ander geen tv wil kijken? Of naar een andere zender? Triest dat deze mensen zich daar nu zorgen over maken...Graag zou ik voor die drie ton Het Nonnenveld brandveilig willen maken, zodat deze mensen als groep zijnde de twee jaar samen kunnen overbruggen en dan samen de nieuwbouw mogen betreden. Bij elkaar kunnnen blijven met ieder een aparte kamer, waar ze zelf kunnen beslissen wat ze in hun huiskamer gaan doen, zonder rekening te moeten houden aan een ander...dan zal het in iedergeval voor deze mensen eindelijk weer rust komen. Lees hier het hoe en waarom..

Misschien dat ik mij vrijdag een rustavond kan permiteren in de Nationale Rustweek, hoewel ik vrees dat mijn kinderen mij naar de kermis zullen meesleuren.

Met vriendelijke groeten,

Natali Martens

Natali Martens
gemeenteraadslid SP Gorinchem

U bent hier