h

Telt de gemeenteraad niet meer mee?

27 november 2008

Telt de gemeenteraad niet meer mee?

Je zou het echt denken. Op 11 november hadden we een raadsbijeenkomst en werd er door de wethouder nog geen akkoord over de WMO huishoudelijke hulp gerapporteerd. Echter op 11 november heeft de gemeente wel via deze brief de ontvangers van huishoudelijke hulp geinformeerd over het hoe en wat.

Op 12 november ontvingen de inwoners van Gorinchem en omliggende gemeenten die nu huishoudelijke hulp via de Rivas ontvangen deze brief van de Rivas. De Rivas geeft aan ingetekend te hebben op de 2e aanbesteding van huishoudelijke hulp en wist al te melden dat zij voor 4 jaar met de diverse gemeenten een akkoord hadden bereikt en dat zij vanaf 1 januari "gewoon" huishoudelijke hulp zouden blijven verstrekken.

We hebben gewacht of wij als raadsleden over deze belangrijke kwestie iets zouden horen. Echter we kunnen schijnbaar wachten "tot we een ons wegen".

Wij zijn blij met de uitkomst, maar uitermate ontevreden over de communicatie vanuit het stadhuis.

Gelukkig neemt de Rivas (en we hebben ook genoeg op- en aan te merken op de Rivas) zijn klanten veel serieuzer dan de gemeente Gorinchem de raadsleden.

U bent hier