h

Gemeenteraadsbijeenkomst 11 november

11 november 2008

Gemeenteraadsbijeenkomst 11 november

Op deze gedenkwaardige dag (start carnaval en verjaardag van ons gemeenteraadlid Piet van Andel) werd een gemeenteraadsbijeenkomst (onderaan deze gemeentepagina het verslag) gehouden. In deze gemeenteraadsbijeenkomst (voorbereiding op gemeenteraadsvergadering) werden de volgende zaken gepresenteerd

- presentatie van mw. Gerritsen over het bestemmingsplan Lingewijk Noord
- presentatie van dhr. Den Hartog over de recente historie tot aan de maquette van Lingewijk Noord
- inspreker namens stichting De Waterpoort dhr. Nico Van der Laan tegen de plannen Lingewijk Noord. Hier de tekst van dhr. Van der Laan in pdf.

Alle presentaties waren uiterst interessant en duidelijk. Dhr. Van der Laan hield een goed verhaal over de kijk van de bewoners van de wijk naar dit plan. Door de SP wordt dit allemaal gewogen in hun beslissing over dit plan tijdens de komende raadsvergadering.

Hierna waren er 2 vragen van de SP over de WMO raad en over de WSW verordering. We behandelen hier de belangrijkste nl. de WMO vraag.

Door Eva Dansen werd gevraagd naar de verhouding met de WMO raad. Vandaag werd in de Stad Gorinchem een artikel gepubliceerd over de kwaadheid van de WMO raad richting de wethouder. Door de wethouder werd vanavond aangegeven dat hij daarom een nieuwe WMO raad gaat zoeken.
Schokkend is dit te noemen. Schokkend omdat een sollicitatiecommisie lange tijd bezig is geweest om deze raad samen te stellen. In deze raad hebben vele vertegenwoordigers van belangengroepen zitting. Jammer dat deze conclusie namens de wethouder vanavond werd getrokken. Maar zeer zeker ook jammer omdat de WMO raad gezien de WMO problemenatiek (een draak van een wet aldus de wethouder) te belangrijk is om ten onder te laten gaan in onderlinge ruzies.

Hierna werd een presentatie gehouden over de tarieven binnensport. Voor de SP is e.e.a. duidelijk en wij zullen slechts enkele aanvullende vragen stellen tijdens de raadsbijeenkomst. 1 ding is voor ons nog onduidelijk nl. het nieuwe subsidiestelsel. Dit wordt in het raadsvoorstel aangestipt als de nieuwe opzet subsidiestelsel. Door de SP werd gevraagd of hiervoor een nieuw raadsvoorstel komt. Door de burgemeester werd geantwoord dat dit niet zo zou zijn, dit is dus het nieuwe voorstel.Vreemd naar de mening van de SP omdat in het "te nemen besluit" geen woord wordt geschreven over een goedkeuring van het nieuwe subsidiestelsel. Er wordt gevraagd kennis te nemen van het nieuwe ontwerp voor het nieuwe subsidiestelsel voor de sport.

U bent hier