h

Binnensport

28 november 2008

Binnensport

Donderdag de 27e stond als vervolg op de raadsvergadering van 30 augustus 2007 het tarievenstelsel binnensport op de agenda. Dit tarievenstelsel geeft duidelijkheid over de kosten / opbrengsten van de binnensport in Gorinchem.
De binnensport wordt in Gorinchem door vele clubs en het basisonderwijs in een beperkt aantal lokaties beoefend.

Zo zijn er een tweetal sporthallen (de Oosterbliek en de Van Rappardhal) en het Caribabad in beheer door de Stichting Gorcumse Sportaccomodaties en zijn er ook nog 6 gemeentelijke gymzalen waar de diverse clubs terecht kunnen. Ook zijn er rond de 20 gymzalen bij de diverse scholen. Helaas kunnen de clubs (mochten ze dat willen) daar niet terecht m.u.v. de zaal bij het WLZ gebouw die ook gebruikt wordt door gymnastiekvereniging OKK ivm het verdwijnen van hun vorige lokatie door sloop.

Uiteindelijk blijkt dat de binnensport de gemeente veel minder geld kost dan de buitensport. De buitensport heeft nl. grotere terreinen (veel voetbalvelden) die een veel intensiever onderhoud behoeven. Veelal werd gedacht dat de binnensport veel "kostbaarder" zou zijn. Ook is nu duidelijk geworden wat een reeele uurprijs zou zijn voor de diverse lokaties. En uiteindelijk bleek na toepassing van de subsidieregels dat de kosten voor de verenigingen in Gorinchem "normaal" te noemen zijn in vergelijking met de kosten voor de gemeente. Ook de kosten per lid van een vereninging vielen binnen de gestelde normen, m.u.v..de kosten per lid van PCG. Deze vereniging krijgt dan ook een extra subsidie ( een zgn compensatie huurtarievensubsidie) zodat ook zij binnen de gemeentenorm van max. 100 euro per lid kunnen blijven sporten in het Caribabad.

De SP fractie heeft dan ook voor dit raadsvoorstel tarieven binnensport gestemd.

U bent hier