h

Weekbrief 40 van de fractie. 29 september t/m 5 oktober 2009

5 oktober 2008

Weekbrief 40 van de fractie. 29 september t/m 5 oktober 2009

Het is weer echt herfst aan het worden.
De bladeren worden weer mooi, bont gekleurd en de geur is aan het veranderen. Het wordt kouder en natter en mensen snellen sneller en zonder al te veel rond te kijken naar huis. De algehele sfeer veranderd en het is weer vroeg donker. Kletspraatjes op straat worden schaarser naar gelang het seizoen vordert.

Een heerlijke tijd, vind ik het. De geur als het regent en je loopt ergens waar je de uitlaatgassen niet echt ruikt, als je op bed ligt en je hoort de regen op het dak tikken. Verrukkelijk om bij in slaap te vallen.
Je fietst naar huis en het regent dat het giet en je raakt tot op je onderbroek doorweekt, is het dan niet zalig om, eenmaal thuis gekomen, onder de douche te springen en daarna met een thuispak en een bakkie warme chocomelk op de bank te gaan zitten. Heerlijk knus.
Misschien een spelletje doen of gewoon een filmpje kijken op de buis.

Ja, het heeft wel wat, de herfst.

Voor de hondenliefhebbers wordt het een natte tijd. Voor hen niet de mogelijkheid om lekker bij de verwarming, of voor de mazzelaars onder ons, bij de open haard of houtkachel te blijven zitten als het weer aan het spoken is. Nee, die lieve natte neusjes moeten toch hun ding doen. Ze moeten hun energie kwijt, moeten rennen en springen en als het even kan ook nog dollen met andere honden.
De tijd van lekker zwemmen is voorbij, maar toch moet je hem of haar volledig afdrogen voordat ze ook maar een stap de woonkamer in mogen doen. Modderpoten zijn niet favoriet bij welke liefhebber dan ook.

De poezen van Nederland spenderen ook meer van hun tijd binnen. Zeker zij zijn niet zo gecharmeerd van de regen. Hun pels gaat ervan plakken en kan niet meer doen waar die voor aangenomen is: de omgeving aftasten.
Nee, beter is het om lekker voor de verwarming, of ook weer voor de mazzelelaars onder hen, voor de openhaard of de houtkachel te liggen op een lekker dik en het liefst hoogpollig kleedje. Als het personeel dat ze hebben aangenomen dan ook nog doen wat ze moeten doen, namelijk aaien… Nou… dan kan het niet meer stuk.

En dan…. Dan is het tijd om ’s avonds, in het donker, naar het stadhuis te fietsen, want het is tijd voor een vergadering. Het regent dat het giet en er is geen enkele kans dat welke jas dan ook ervoor zorgt dat je nog enigszins droog aankomt. Owwww, wat ben ik dan vreselijk niet blij. Druipnat de vergaderzaal binnenkomen en daar zeker 2 uur moeten zitten in kleding die aan je lijf plakt en niet doet wat die moet doen… Je warm houden.

Getverderrie wat een rotweer.

Iedereen heeft het erover dat het toch wel heel erg nat is vandaag en dat Nederland over de bank gennomen toch wel heel erg veel regen produceert. Kan dat niet wat minder?

Dat zijn de tijden dat ook ik denk: kan die regen niet een ander land uitzoeken om te vervelen? Of: had dat nou niet even kunnen wachten tot ik thuis was of op zijn minst onderweg naar huis?

Ach ja…. Alles heeft twee kanten en ik hoop maar dat ik het voor elkaar krijg om het grootste deel van het seizoen door te komen met het idee dat de herfst erg mooi is en nat worden niet vervelend is.

Prettige (en droge) week toegewenst

Montessa Huisman
klik op foto voor vergroting

Montessa Huisman
Fractieassistente.

U bent hier