h

Vier dagen Gorcums Museum voor het VMBO

30 oktober 2008

Vier dagen Gorcums Museum voor het VMBO

Donderdag 30 oktober is met veel vertoon de expositie geopend van werk van leerlingen van het VMBO in Gorinchem. Zij hebben zich laten inspireren door de tentoonstelling In en Uit de Mode. Een kleine 1000 leerlingen hebben die tentoonstelling bezocht en zijn daarna aan de slag gegaan.

Zaalimpressie
Zaalimpressie. Klik op foto voor vergroting

Werkstuk leerling Wellantcollege
Werkstuk van een leerling van het Wellantcollege. Klik op foto voor vergroting

Het resultaat mag gezien worden. Dat kan tot en met 2 november.

Wand met linosneden
Wand met linosneden. Klik op foto voor vergroting

Eerste boek overhandiging
Eerste boek overhandiging. Klik op foto voor vergroting

Wethouder Jack Oostrum verrichtte de opening en vertelde dat het succes van de expositie Leven uit de Koffer van vorig jaar en dat het gemeentebestuur vindt dat dit gecontinueerd moet worden en liefst een jaarlijks terugkerend fenomeen. Piet Augustijn liet het boek zien wat is uitgekomen over Leven uit de Koffer. De scholen zullen daarvan een stapel exemplaren ontvangen.

Kast Aard van de Waard
Kast Aard van de Waard. Klik op foto voor vergroting

Dat ook dit thema bij de leerlingen is aangeslagen mag blijken uit de heel diverse werkstukken. We zien hoeden, tassen, schoenen, jurken, maar ook heel mooie linosnedes met als inspiratiebron het boekje "Gekleed in de Waard". Dit boekje, uitgegeven door de Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam, laat veel traditonele stukken zien van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.
Voor € 17,50 te koop in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld.

Opening modeshow
Opening Modeshow.Klik op foto voor vergroting

Tijdens de opening werd een modeshow gegeven door leerlingen van verschillende scholen. Sommigen hadden heel goed gekeken hoe echte modellen liepen op de catwalk en ze liepen dan ook heel professioneel. Prima gedaan zowel de docenten als de leerlingen. Ook Jack van Milderd verdient een pluim, want hij verzint deze speciale ectiviteiten toch maar weer. Petje af.

Gerard Broekman, gemeenteraadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier