h

senioren soos druk bezocht

1 oktober 2008

senioren soos druk bezocht

De seniorensoos in de Oosterbliek was woensdag 1 oktober erg druk bezocht. Normaal komen er niet meer dan 6 personen en nu waren het er bijna 30. De reden was waarschijnlijk dat er een film zou worden gedraaid van Oud Gorinchem.

Nadat iedereen een kopje koffie had gehad en een welkomswoordje had aangehoord van de gemeentelijke wijkcoördinator kon de film beginnen. Het werd een feest van herkenning en iedereen herkende wel een opa of een andere bekende van vroeger. De film begon met het verhaal van het bedrijf van De Vries Robbé, dit naar aanleiding van een expositie in het Gorcums museum, daarna werd een indruk gegeven hoe Gorinchem er rond 1952 uitzag en toen nog het e.e.a. over 1999. Alles bij elkaar duurde het wel 1 1/2 uur.
Iedereen was dik tevreden en er werd gevraagd of men op de andere woensdagen ook kon komen met met elkaar te praten, samen kreatief te koken, etc. Hürije van Stichting Arkelstad kan terugkijken op een geslaagde ochtend en nu maar hopen dat er in de toekomst meer mensen blijven komen.
Overigens zou een groot gedeelte van de film niet hebben misstaan in de expositie In en Uit de Mode die nu in het museum loopt. Heel veel verschillende oude kledingstukken met opvallend veel hoedjes waren te zien. Jammer dat ik het niet eerder heb geweten.

Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier