h

Opmerkelijk nieuws over de huishoudelijke zorg

26 oktober 2008

Opmerkelijk nieuws over de huishoudelijke zorg

Op donderdagavond wist onze wethouder nog niet meer te vertellen dan dat er nieuws zou komen. Echter Het Kontakt wist meer te vertellen. Namelijk het nieuws dat op vrijdag een nieuwe aanbesteding zou gaan volgen. Het is zoals gedacht, echter het zal wel meer geld gaan kosten. Geld was nl. een van de problemen in deze aanbesteding. Hoeveel geld ??? Echter de 450.000 over in de begroting voor 2009 zullen wel een bepaalde bestemming krijgen. Opmerkelijk is ook de uitspraak van wethouder Frije van Giessenlanden over het verminderen van het monopolie van Rivas. Hoe ?? We wachten maar weer af..... Het drukmiddel van de Rivas monopolie schijnt toch te werken.......

Nieuwe aanbesteding huishoudelijke hulp

GIESSENLANDEN – De acht gemeenten in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zullen vrijdag besluiten tot een nieuwe aanbesteding van de huishoudelijke hulp.

Het afhaken van de zorgaanbieders Rivas Zorggroep en Zorgalliantie Waard & Land had tot gevolg dat de huishoudelijke hulp in de regio niet langer kan worden gegarandeerd. “We hebben ons erg ingespannen om het plaatje dicht te krijgen, maar dat is niet gelukt”, antwoordde de Giessenlandse wethouder Hans Freije donderdagavond op vragen van Betty Piso (PvdA). Hij ‘verklapte’ dat de acht WMO-wethouders uit de betrokken gemeenten vrijdag bij elkaar zullen komen en waarschijnlijk zullen besluiten tot een nieuwe, verkorte aanbesteding. Rivas en Waard & Land zullen naar verwachting dan wel meedoen.

Meer concurrentie
CDA’er Hendrik van Vuren vroeg om een langetermijnstrategie. “Opdat we niet met z’n allen het juk van Rivas te ondergaan hebben.” Volgens Freije zal dat laatste niet het geval zijn. “We zetten in op vermindering van de monopoliepositie van Rivas door meer concurrentie.”

U bent hier