h

Geen aanbesteding huishoudelijke hulp AV8-gemeenten

8 oktober 2008

Geen aanbesteding huishoudelijke hulp AV8-gemeenten

Onderstaand is een persbericht van Rivas te vinden over de niet aanbesteding huishoudelijke hulp in de Alblasserwaard Vijfherenlanden (de zgn AV8 gemeenten). De SP fractie blijft e.e.a. voor u volgen.

8 oktober 2008

Geen aanbesteding huishoudelijke hulp AV8-gemeenten

Rivas Zorggroep schrijft niet in op aanbesteding huishoudelijke hulp in de AV8-gemeenten vanwege te lage prijzen
Het betreft de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Nieuw-Lekkerland, Liesveld en Zederik.

Rivas Zorggroep heeft moeten besluiten niet in te schrijven op de nieuwe Europese aanbesteding voor huishoudelijke hulp in de AV8-gemeenten. De aanbesteding was uitgeschreven voor het aanbieden van huishoudelijke hulp in de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam, Leerdam, Nieuw-Lekkerland, Liesveld en Zederik.
Rivas blijft vanzelfsprekend alle verzorging en verpleging bieden aan zijn cliënten in deze gemeenten. Deze zorg loopt namelijk niet via gemeenten, maar via het zorgkantoor en de AWBZ.

De reden voor het niet inschrijven op de aanbesteding zijn de maximumprijzen die door de gemeenten in deze aanbesteding zijn vastgesteld. Deze prijzen bieden niet de ruimte om het salaris van de medewerkers te kunnen betalen waar zij volgens de CAO recht op hebben. Onder de voorwaarden van deze aanbesteding kan Rivas niet de kwaliteit van zorg garanderen die cliënten van Rivas gewend zijn en die de gemeenten van Rivas verwachten.

Als de prijzen die de gemeenten stellen bij de levering van huishoudelijke zorg niet wijzigen, is de consequentie van het besluit van Rivas, dat vanaf 1 januari 2009 circa 1.500 cliënten geen gebruik meer kunnen maken van de huishoudelijke hulp van Rivas. Daarnaast zal Rivas voor het eerst in haar geschiedenis ontslag aan moeten vragen voor een grote groep medewerkers. Rivas zal zich inzetten om haar medewerkers te helpen om in dienst te komen bij andere zorginstellingen die wel hebben ingeschreven op de aanbesteding.

Vanzelfsprekend verleent Rivas haar medewerking aan de gemeenten om de overgang van de huishoudelijke hulp per 1 januari 2009 zo soepel mogelijk te laten verlopen en de hinder voor de cliënten tot een minimum te beperken.

Als de gemeenten bereid zijn opnieuw over de voorwaarden van de aanbesteding te praten dan is Rivas direct en graag bereid de mogelijkheden te bespreken om de huishoudelijke hulp van Rivas met dezelfde kwaliteit voort te zetten.

U bent hier