h

Duidelijkheid rondom parkeergarage Kazerneplein

23 oktober 2008

Duidelijkheid rondom parkeergarage Kazerneplein

Vanavond werd er door burgemeester IJssels meegedeeld dat hij afgelopen dinsdag in de discussie met ons gemeenteraadslid Piet van Andel een vergissing had gemaakt. Maakte dhr. IJssels dinsdag nog duidelijk dat Van Andel de feiten verkeerd had, vanavond kreeg Van Andel zijn beroemde 5 minuten van faam. Hij kreeg gelijk van dhr. IJssels. Hij had het bij het rechte eind. Wat was er aan de hand?
Politiebureau wordt gesloopt en wordt hotel
(foto gemeente Gorinchem)

Dinsdag ontstond er een grimmige discussie tussen beiden waarbij de burgemeester werd gesteund door enkele raadsleden van coalitiefracties. Van Andel was van mening dat de parkeergarage Kazerneplein door de eerste parkeerlaag onder het nieuw te bouwen hotel (op de plaats van het oude politiebureau) een andere uitgang zou krijgen dan de huidige (nl. aan de Smakheul). Hierdoor zou de ingang aan de Pompstraat alleen ingang worden waardoor deze ingang een dubbele capaciteit zou krijgen en de drukte op donderdagavond en zaterdagmiddag zou verdwijnen. Dhr. IJssels was van mening dat voor een nieuwe uitgang een 2e parkeerlaag onder het nieuw te bouwen hotel noodzakelijk was.
Vanavond gaf dhr. IJssels aan dit verkeerd te hebben meegedeeld. De eerste laag onder het hotel kan ook als nieuwe uitgang gaan fungeren.

Op donderdag 30 oktober a.s. moet de gemeenteraad beslissen of zij ruim 2.1. miljoen euro over heeft voor 60-80 parkeerplaatsen extra in een mogelijk te bouwen extra 2e parkeerlaag onder het hotel. En dit terwijl er in Gorinchem naar de mening van de SP fractie geen structureel parkeerprobleem aanwezig is. Ja. donderdagavond en zaterdag is het druk en het is 's nachts weleens vol (gratis parkeren voor een ieder in deze garage) . Maar naar de mening van de SP fractie zou de bezoekers van Gorinchem duidelijk moeten worden gemaakt dat b.v. achter het stadhuis (vanavond, donderdag was de parkeergarage vol, maar achter het stadhuis stonden slechts enkele auto's geparkeerd). gratis parkeerruimte in overvloed aanwezig is.

Ook gaven dinsdag jl. de bewoners van de Pompstraat e.o, (zie hier het verslag van 21 oktober jl). aan dat zij vrezen voor weer een jarenlange bouwput met vele gevolgen voor hun eigen woning. Daarom is de mening van de SP duidelijk. Wij hopen, en verwachten, dat nu ook de partijen die twijfelden aan de noodzaak voor een 2e parkeerlaag dit nu ook omzetten in daden. Tegen het raadsvoorstel stemmen!

Wij verwachten dat ook de bewoners van de Pompstraat e.o. een mededeling van de gemeente krijgen over de werkelijke feiten.

U bent hier