h

Weekbrief 38 over 15 tm 21 september 2008

21 september 2008

Weekbrief 38 over 15 tm 21 september 2008

Het is een drukke week geweest, voor mij in ieder geval. Afgelopen maandag was ik met Natali Martens naar de inspraakavond over de Haarwijk. We waren er natuurlijk als toehoorders dus we zaten helemaal achterin de zaal. Het was een goed bezochte avond die verbazend snel afgelopen was. U kunt er hier over lezen.

Woensdag waren we als fractie bijna in volledige bezetting te vinden bij het afscheid van Luc van Huijgevoort, een directielid van de gemeente. Ik heb hier niet zo veel bij te vertellen, glaasje, nootje , toespraken, u kent het wel. Het feestvarken zelf gaf ons nog het een en ander mee om over na te denken, ik zal dat zeker doen.

Donderdag waren we als gehele fractie aanwezig bij de door stichting Arkelstad georganiseerde avond over het welzijnswerk in Gorinchem. We kregen een door de kinderen van de kookclub in 'restaurant de Smulsmurf' (in de Rozenobel) gekookt dinertje met informatie. Hierna vertrokken we naar de Haarhorst en de Elzenhof voor informatieve bezoekjes. In de Haarhorst was ik onder de indruk van het poppodium, wat een mogelijkheden voor de jongeren die zich met muziek willen bezighouden!

In de Elzenhof belandde ik bij de jongerensoos georganiseerd door the Mall. Nu ben ik zelf opgeleid voor jongerenwerk en wat ik verder van de activiteiten had gezien kwam mij behoorlijk professioneel over. Zo niet bij de Mall. De activiteit werd begeleid door medewerkers wiens belangrijkste kwalificatie actief christendom schijnt te zijn.
Ik heb persoonlijk al niet zo'n voorkeur voor categoraal welzijnswerk maar als het dan maar uitgevoerd wordt door mensen die er voor opgeleid zijn c.q. weten wat ze doen!
Ik zal hier zeker vragen over stellen als we de begroting bespreken.

Dan afgelopen vrijdag, die dag hadden we de raadsexcursie zoals elk jaar, dit jaar gingen we naar Rotterdam. Dit is meestal leerzaam en vaak ook een goede gelegenheid om in een ontspannen sfeer ook eens van gedachte te wisselen met leden van de andere fracties.
We vertrokken 's morgens met een voor de deelnemers gereserveerde gloednieuwe Arriva Trein die rechtstreeks doorreed naar Rotterdam Zuid.
Het is wel een aparte ervaring om op zo'n manier te reizen! Ik ben een frequent gebruiker van het openbaar vervoer maar meer gewend aan staan, vertraging en wat dies meer zij dan aan op tijd, snel en met egards vervoerd te worden.
De treinstellen vielen op het eerste gezicht niet tegen. Het is een soort metro zoals ik ze uit Rotterdam ken, geen extra'' s (geen WC aan boord) en geen toeters en bellen maar redelijk comfortabel, behoorlijk geruisloos en met een veel betere instap voor mensen die slecht ter been zijn. Trouwens na het oude materieel waar we de afgelopen jaren mee hebben moeten reizen met de Arriva is immers alles een verbetering. . .
In Rotterdam Zuid hebben we een grote rondrit gemaakt met een (wederom gereserveerde) tram en hebben een beeld gekregen van de problemen in Rotterdam in de stadsvernieuwingswijken, het was waarschijnlijk de bedoeling van het college dat wij wat relativerender naar de Gorinchemse problemen gingen kijken als we zagen hoe groot de Rotterdamse zijn. Maar naar verhouding worden onze problemen in Gorinchem er niet minder om en willen wij nog steeds dat we er hard aan werken.

's Middags brachten we een zeer interessant bezoek aan de studios van RTV Rijnmond zoals u weet ook de "rampenzender" voor Gorinchem. We hebben alles kunnen bekijken en zijn uitgebreid voorgelicht over de manier van werken tijdens rampen. Het was voor mij een geruststelling, daar maakte alles een zeer efficiente en professionele indruk!

Hierna een rondvaart met de Spido door een gedeelte van de Rotterdamse haven, indrukwekkend om Rotterdam, de haven en de s.s. Rotterdam vanaf het water te zien.

De avond werd afgesloten met, hoe kan het ook anders een diner. Wel wat uitgebreider dan wat we woensdag gekregen hebben maar vast niet met meer liefde en enthousiasme klaargemaakt!

met vriendelijke groet,

Eva Dansen

U bent hier