h

Persbericht: Actie Vrouwelijke Gemeenteraadsleden Gorinchem.

3 maart 2008

Persbericht: Actie Vrouwelijke Gemeenteraadsleden Gorinchem.

In het kader van de Internationale Vrouwendag op 8 maart 2008 is een actie georganiseerd door alle vrouwelijke raadsleden van de Gorinchemse Gemeenteraad. Op vrijdagochtend 7 maart om 10.30 uur zal loco-burgemeester J.C.Oostrum een kunstwerk onthullen van drie beroemde Gorinchemse Vrouwen.

Bij de recente verbouwing van het stadhuis is de leeskamer van de Gemeenteraad versierd met een kunstwerk van Berend Strik. Het kunstwerk bestaat uit drie glas-in-lood ramen waarin drie beroemde Gorcumers zijn afgebeeld. Deze beroemde Gorcumers zijn echter alle drie mannen!

De vrouwelijk raadsleden willen het evenwicht herstellen. Zij hebben gezorgd voor een extra "glas-in-lood" raam waarin drie vrouwelijke beroemdheden uit Gorinchem zijn afgebeeld.

Raadslid en beeldend kunstenaar Annet Ardesch heeft het ad hoc kunstwerk gemaakt.

De nationale en locale vrouwelijke beroemdheden die afgebeeld worden, zijn schoolarts M.E. Aberson, mevrouw Van Andel-Spruijt en dichteres Ida Gerhardt.

Mejuffrouw Aberson is schoolarts geweest in Gorinchem van 1934 tot 1966. Naast haar werk als schoolarts was zij actief in talloze besturen en verenigingen. In de oorlog heeft zij veel goed werk gedaan.

Het natuur- en educatiefcentrum in het Van Andelpark draagt de naam van mevrouw Van Andel-Spruijt. Zij is raadslid en wethouder geweest in Gorinchem.

Ida Gerhardt is geboren in Gorinchem. Zij heeft haar jongste jeugdjaren in Gorinchem doorgebracht. In diverse gedichten beschrijft zij haar mooie herinneringen aan Gorcum en het rivierenlandschap.

Dit persbericht is tevens uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn. Het vindt plaats in de hal van het Stadhuis Gorinchem van 10.30 uur tot ca 11.00 uur.

Meer informatie over dit persbericht bij
Trix van der Torren, Gemeenteraadslid Gorinchem.
Mobiel 06 - 51235100
E-mail adres Trix van der Torren

U bent hier