h

Lingewijkers bedankt!

16 maart 2008

Lingewijkers bedankt!

Afgelopen zaterdag was het dan zover: Het Lingewijkfeest ! We hadden het niet op een betere dag kunnen plannen, de zon scheen heel de dag en het was gezellig druk! Om half 9 was men al bezig zijn kraampje op de van Hoornestraat op te tuigen, er stonden er dertig!

Kraam

De Fanfare en majorettes gingen door alle straten om te eindigen bij het Van Hoorneplein, waar wethouder Jack Oostrum het wijkfeest midden op straat opende. Direct kwam de jongste inwoner samen met de gelukkige ouders per paard en wagen aangereden en kregen ze uit handen van de wethouder een cadeautje uitgereikt.
Majorettes

Fanfare

Daarna werd de uitslag van de puzzeltocht bekend gemaakt, met als hoofdprijs een weekendje naar Zandvoort. Toen mochten alle kinderen hun ballon oplaten en zal het nog afwachten worden wiens ballon het verst gevonden zal worden en wiens kaartje terug gestuurd wordt naar de Bevo.
De fanfare en de majorettes maakte nog een ronde om samen met de wethouder, die in de "paard met wagen" stapte op weg naar de oudste bewoonster van onze wijk om haar te begroeten.

Iedereen ging toen zijn eigen weg. Ik zou bij de J.P.Waale school helpen met de puzzeltocht. 29 groepjes hebben met veel plezier de puzzeltocht gemaakt. a.s. maandag zal op school de uitslag bekend gemaakt worden. Ook stond er buiten een spring kussen en kon men pony rijden op het schoolplein.
Na de puzzeltocht, die om 12 uur eindigde, ging ik naar de kindervrijmarkt in het gebouw van de Snelle Wieken. Aangezien het daar allemaal goed verliep en toezicht niet echt nodig was, kon ik met mijn kinderen ook even langs de grote kraampjes lopen en een mooie hondjesballon ontvangen van 2 leuke clowns, die een ster waren in allerlei mooie figuren te maken in ballonnen. Ook was daar de halte van de koets met paard en wagen, maar helaas stopte die ook om 12 uur, volgens mijn kinderen waren de paarden nu vast heel moe van het zoveel rondjes lopen met een kar vol met mensen.

Ook was daar de halte van het "fietscafé". Iedere ronde was dit "fietscafé" afgeladen, een groot succes dus.
Fietscafe

Bij de Wijk van de Week kraam van de Gemeente Gorinchem kreeg mijn dochtertje nog een mooie kinderparaplu, maar die hadden we gelukkig niet nodig want de zon bleef heerlijk schijnen. s' Middags gingen we de fiets versieren in het gebouw van de Snelle Wieken, aangezien kaarten, dat gehouden werd in de Bogerd, niet mijn sterkste kant is. Ik hoorde dat het ook daar erg vol zat.

Fietsversieren

Helaas kreeg ik met mijn kinderen niet de kans om even bij de Grote Rivieren binnen te lopen om wat te eten, want na het fietsversieren, was het weer feest want ze mochten Jeugddraaien. De lootjes waren gratis en er waren veel prijzen, maar de opkomst was zo enorm dat geen stoel onbezet was en men zelfs overal stoelen vandaan moest halen. Een gezellig drukte, waarbij de presentator niet voor niks noemde dat deze enorme opkomst wel duidelijk maakte dat het zeker voor herhaling vatbaar is.

En het feest hield maar niet op bij de Snelle Wieken, want daarna was er een kleurwedstrijd met prijzen in elke leeftijdscategorie.
Helaas hadden wij ons niet bij het avondeten bij de Grote Rivieren aangemeld, waar zich al meer dan 50 personen voor hadden opgegeven. We moesten het dan maar doen met een snelle hap, want om 19:00 uur wilde de meiden alweer naar de jeugddisco in het gebouw van de Speeltuinvereniging, terwijl de jongste het niet redde, die was al spontaan na het eten in slaap gevallen.

Mijn man en oudste zoon, gingen liever om 20:00 uur naar de bingo bij de Snelle Wieken, die ook nu weer helemaal vol zat. In de Bogerd startte om 20:00 uur een mooie theatervoorstelling met aansluitend een dansavond, die ik helaas moest missen, want iemand moest natuurlijk bij de kleine thuis blijven.

Al met al een bijzonder geslaagde dag, ik heb genoten dankzij de hulp van alle Lingewijkers!

groetjes Natali Martens

U bent hier