h

Weekbrief 7 van de fractie van 11 t/m 17 februari 2008

17 februari 2008

Weekbrief 7 van de fractie van 11 t/m 17 februari 2008

Een drukke week weer voor een gemeenteraadslid van de SP. Hoewel ik niet bij de fractievergadering ben geweest had ik het maandagavond wel druk. Ik volg de cursus Perzisch koken van de Volksuniversiteit. A.s. maandag is de vijfde en laatste avond en het is een aanrader. Hopelijk worden er volgend cursusjaar weer soortgelijke cursussen aangeboden. Ik zal er zeker weer bij zijn.

Dinsdagavond hadden we een raadsbijeenkomst. Dat is een vergadering waar informatie wordt gegeven aan de raadsleden en ge�nteresseerde burgers. Ook kunnen burgers voor de vergadering vragen stellen over punten uit de vergadering.
Aan het begin van de vergadering kregen we van de gemeentesecretaris te horen dat hij zijn ontslag aanbood omdat hij voor zijn kinderen wilde kiezen. Hij is precies twee jaar secretaris geweest en er zal weer moeten worden gezocht naar een nieuwe gemeentesecretaris. We wachten dat proces rustig af. We kregen van dezelfde secretaris een presentatie over de Regionale Samenwerking Gorinchem � Hardinxveld-Giessendam. Er wordt al druk samengewerkt, vooral op personeelsgebied.
Ook werd er een presentatie gehouden over de ontwikkeling van Hoog Dalem. Dhr. Den Hartogh liet door middel van tekeningen zien hoe het er op dit moment voorstond. Het is al meer ingevuld.
Er werd door drie mensen een verhaal gehouden over de brede school aan de Schepenenstraat. Dit punt zal als een belangrijk punt op de agenda staan van de raadsvergadering van 21 februari.

Over dit punt werd op donderdagavond een besloten vergadering gehouden waarin alle raadsfracties van deskundigen informatie konden krijgen en met elkaar van gedachten konden wisselen over het Brede School concept in het algemeen en ook over de Schepenenstraat. Er waren twee mensen uitgenodigd die als deskundigen hun woordje konden doen. Dat was iemand van het Centrum Educatieve Dienstverlening en de directeur van De Donk, de Smalle Brede School in Oost. Het waren twee goede presentaties waar de raadsleden veel informatie door kregen. Er was door de organisatoren enkele stellingen geformuleerd waar de aanwezigen over in debat konden gaan. Bijvoorbeeld: Elke wijk krijgt de brede school die het best bij de wijk past. Of: Elke brede school in Gorinchem kent een eigen specialisme (cultuur, sport, milieu/natuureducatie, etc.) Of: Brede scholen kennen geen begin- en eindtijd en zijn 7 dagen per week in bedrijf.
Het werd een goede discussie, maar wat kort. Van verschillende kanten werd aangegeven dat dit een goed begin was voor een inhoudelijke discussie over het brede school concept. Het zou nog wel eens opgepakt kunnen worden. In elk geval a.s. donderdagavond zal er zeker verder over worden gesproken. De SP zal in elk geval enkele moties indienen over het brede school concept in Gorinchem.

Zaterdag stonden we weer met onze kraam in het centrum. Het was heel, heel, heel koud. Tegen de middag kon ik mijn mond bijna niet meer bewegen van de kou. We hebben de eerste NU kranen van de SP uitgedeeld die deze week in heel Gorinchem huis aan huis in de brievenbus zullen worden gestopt. Heel interessant om te lezen. O.a. ook over de thuiszorg die is uitgekleed.

Maak er weer een fijne week ven en misschien zien we u bij de raadsvergadering a.s. donderdag.

Gerard Broekman, gemeenteraadslid fractie SP

U bent hier