h

Vragen over : uitstoot mobiele werktuigen.

26 februari 2008

Vragen over : uitstoot mobiele werktuigen.

De SP heeft vandaag schriftelijk een aantal vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders

De milieueisen voor mobiele werktuigen lopen fors achter bij de milieueisen voor het wegverkeer. Bovendien gebruiken mobiele werktuigen vaak vervuilende zwavelrijke diesel. Hier is nog behoorlijk wat milieuwinst te halen, ook voor Gorinchem.

Er zijn veel maatregelen die bouwondernemingen kunnen nemen om de uitstoot van hun mobiele werktuigen te verkleinen. Dit is beter voor het milieu. Ook voor de werknemers kan de uitstoot gezondheidsrisico`s met zich meebrengen; ze werken namelijk de hele dag in de uitstoot. Het verkleinen van de uitstoot is dus ook beter voor de gezondheid van de werknemers,

De gemeente Rotterdam is onlangs begonnen met een aantal pilot-projecten om de milieuprestaties van voertuigen en mobiele werktuigen op te nemen in de aanbestedingseisen. Een bedrijf krijgt de opdracht pas als de voer- en werktuigen aan de milieueisen voldoen.

1. Bent u met de SP van mening dat mobiele werktuigen teveel schadelijke uitstoot hebben?

2. Bent u bekend met het pilot-project in Rotterdam?

3. Is het college bereid om de Rotterdamse milieueisen ook in de gemeentelijke aanbestedingsprocedures op te nemen? Zo ja, op welke termijn? Zo nee, waarom niet?

Namens de SP,
Eva Dansen

U bent hier