h

Geruchten ..... geruchten en een antwoord van de gemeente

20 februari 2008

Geruchten ..... geruchten en een antwoord van de gemeente

Of het nu komt omdat wij in alle wijken onze voelhoorns hebben of dat het komt om een andere reden maar weer hebben we een gerucht opgevangen....

Nu weet u dat wij nog niet zo gek lang zitting hebben in de gemeenteraad van Gorinchem. Dus kennen we eerlijk gezegd nog niet alle (fatsoens) regels en procedures. Maar het lijkt ons toch vreemd om als er allerlei bezwaarprocedures (van o.a. de Vrienden Kleinschalige Horeca) lopen tegen de openstelling van het Wok restaurant in de Nieuwe Kolfbaan de burgemeester dit Wok restaurant officieel gaat openen. Of zijn wij niet goed geïnformeerd......?

Jammer ook dat een groot gedeelte van de zaal capaciteit in Gorinchem verdwijnt en dat er grootschalige horeca (we zuilen nagaan of dit volgens het bestemmingsplan toegestaan is op deze plaats) voor terugkomt i.p.v. zogenaamde Horeca 2 = ondersteunende horeca.

Navraag bij de gemeente leverde het volgende op:
De exploitatievergunning is op 16 januari 2008 verleend.
De drank- en horecavergunning is op 18 januari verleend.
De benodigde bouw en sloopvergunningen zijn verleend. Tegen deze vergunningen loopt een beroepsprocedure. Er is geen voorlopige voorziening aangevraagd en derhalve kan er dus ook geen sprake zijn van een opschorting van de vergunningen.

De gebruiksvergunning is in laatste stadium van behandeling Het gebeurt vaker dat deze vergunning achteraf wordt verleend.

Volgens de gemeente zou dan ook niets een officiële opening in de weg staan.

Opening heeft plaatsgevonden op 26 febr. door burgemeester IJssels

U bent hier