h

weekbrief 3 van de fractie over week 14 t/m 20 januari 2008

20 januari 2008

weekbrief 3 van de fractie over week 14 t/m 20 januari 2008

Tekening FlorineTekening vergroot

Deze week stonden drie dagen in het teken van de politiek. Maandag omdat we dan altijd fractievergadering hebben, dinsdag raadsbijeenkomst en zaterdag op de kraam in het Kwakernaat, voor de Aldi. Ik ben de week in ieder geval uitgerust begonnen want ik kwam zondagavond thuis van een heerlijk rustig weekeinde in de Belgische Ardennen, jammer dat het weer niet mee viel maar voor de rust was het prima!

Vrijwel elke maandag van de week komt de fractie 's avonds bijeen in een vergaderruimte in het stadhuis om zich bezig te houden met voorbereiding van raadsvergaderingen, raadsbijeenkomsten en alles wat er verder komt kijken bij het raadslidmaatschap. We nemen bijvoorbeeld ook altijd met elkaar de uitnodigingen en andere bijeenkomst door waar wij aanwezig zouden kunnen (of moeten) zijn. Afgelopen maandag hebben we uitgebreid gekeken naar de 'leisure nota' die gaat over alles wat ontspannend is in Gorinchem. Piet van Andel zal hierover spreken. We hebben gediscussieerd hoe we hierop in moeten gaan, ontspanning in Gorinchem, helemaal voor! Maar bijvoorbeeld een casino daar zijn we helemaal tegen. Ik denk dat Piet een goede insteek gekozen heeft maar om te voorkomen dat ik hem het gras voor de voeten weg maai, zoals altijd staat er na de raadsvergadering van aanstaande donderdag een verslag op deze site.

Dinsdag was het raadsbijeenkomst. Voor de raadsbijeenkomst hebben de fractievoorzitters altijd een vergadering die door het leven gaat als de 'commissie dualisering' hierbij is een wethouder aanwezig, de griffier en de burgemeester. Tussen zeven uur en acht uur is het inloopuurtje voor de burgers, jammer dat er meestal niet veel burgers zijn maar deze keer hadden we niet te klagen vooral ook omdat er een aantal leerlingen waren die zich aan het verdiepen waren in het bestuur van Gorinchem.
Op de agenda van de raadsvergadering stonden een aantal presentaties, een presentatie van het werkbezoek van de burgemeester, het college en nog een aantal mensen aan onze zusterstad in Korea. De presentatie werd gegeven door de burgemeester, ik had er een beetje het gevoel van vakantiekiekjes kijken bij. Daarna was er een presentatie van de districtschef van de politie van de Alblasserwaard en Vijfherenlanden, veel cijfers maar zeker interessant, al ben ik wel geschrokken van het beperkte aantal delicten wat werkelijk opgelost wordt, maar dat schijnt ook aan het soort delict te liggen. Hierna volgde een presentatie over de beleidskaders van de leisurenota, daar hebben we goed naar geluisterd want dat is natuurlijk ook van belang voor wat we er over gaan zeggen. Zowel de leisurenota als de evaluatie woonvisie stonden nog apart op de agenda er werd niet veel gevraagd of gezegd door ons of de andere partijen, iedereen hield zijn kruit droog voor de raadsvergadering van de komende week!

Gisteren was het kraamdag, we stonden voor de Aldi bij het winkelcentrum Kwakernaat. We hadden tijdschriften van de SP die ieder lid elke maand thuisgestuurd krijgt om uit te delen zodat ook niet leden konden zien hoe interessant het blad is. Natuurlijk hebben we ook altijd een kraambrief die we er bij hebben uitgedeeld, deze kunt u elders op de site vinden, hij ging deze keer over de Brede School.
De medewerkers van de kapsalon Hair wair team op het Kwakernaat hebben bijzonder goed voor ons en de bloemenman gezorgd, we kregen tot twee keer toe (op de ochtend ik was er tot half 1, misschien hebben ze 's middags ook wel nog wel koffie gebracht) koffie aan onze kraam gebracht. Het was heel prettig om de zorgzaamheid van deze mensen te mogen genieten. En we konden het ook wel gebruiken, ondanks dat het niet zo koud was als in december, waaiden we uit ons (SP) jasje, op een gegeven moment moest 1 van ons zelfs op de kraam gaan zitten om te voorkomen dat deze het luchtruim koos.

Dat was mijn week, de rest van de week heb ik natuurlijk gewoon gewerkt, mijn huishouden gedaan, en tijd met mijn kinderen en partner doorgebracht, het is maar goed dat er zo veel uren in een dag zitten!

Eva Dansen

met vriendelijke groet,
Eva Dansen
fractievoorzitter SP Gorinchem

U bent hier