h

Weekbrief 2 van de fractie van 7 t/m 13 januari 2008

13 januari 2008

Weekbrief 2 van de fractie van 7 t/m 13 januari 2008

Wat is het toch mooi, het kunstwerk van Jan van Munster. Heeft u het deze week ook gezien? Vanaf maandag is het licht weer ontstoken. Zeven man van Eneco waren er nodig om een knopje in te drukken wat was vergeten. Wellicht is het maandag gebeurd omdat ik vorige week nog een bericht op deze site had gezet dat het licht nog steeds niet aan was. In elk geval het is in de avond en nacht weer mooi geworden in de Duveltjesgracht.tekening week 2 Tekening vergroot

Vorige week zondag is de ijsbaan weer gesloten. Het is drie weken weer een echt feest geweest. Meer bezoekers dan vorig jaar, maar ook meer vrijwilligers. Fantastisch. Vrijdagavond was er in de Hoofdwacht nog een feestje voor alle vrijwilligers. Daar werd Anja Monshouwer, ambtenaar van de gemeente afdeling economische ontwikkelingen, even extra in het zonnetje gezet omdat zij wel erg veel werk aan de ijsbaan heeft gehad. Ook veel eigen tijd, naast haar officiele werk hiervoor. Zelfs s nachts heeft ze vaak de bewaking op zich genomen. Een groot compliment voor haar was wel op zïjn plaats, zonder alle andere vrijwilligers achter te stellen. Ook van hen waren er enkele die bijna alle dagen aanwezig waren. Fantastisch dat dat kan in Gorinchem.

Iets heel vervelends was de brief die half december in veel Gorcumse brievenbussen is gevallen, o.a. bij de Dokter van Stratenweg. Een brief van een Islamitische Jongerenorganisatie met extreme achtergrond. Zij noemen zich De jongeren van Hizb ut Tahrir in Nederland. We hebben geprobeerd te achterhalen wie de afzenders waren. In de Telegraaf van afgelopen zaterdag is er een artikel over verschenen.
Zo'n brief werkt niet echt mee om een verdraagzame samenleving te krijgen tussen alle geloven en etnische groepen. Heel jammer ook dat er geen adres of iets dergelijks in de brief was vermeld. Op deze manier kunnen we geen prettige samenleving krijgen. Maar volgens het artikel in de Telegraaf wil deze internationale groepering dat ook helemaal niet. Het zal toch duidelijk moeten worden gemaakt dat deze manier van omgaan met elkaar niet de essentie van de Koran is. Daarin wordt toch positiever over de samenleving geschreven.

Woensdagochtend ben ik naar de Oosterbliek gegaan, het sportcafe. Daar was een soos voor ouderen, georganiseerd door Welzijn Ouderen van stichting Arkelstad. Helaas waren erg weinig mensen aanwezig. We hebben enige tijd met elkaar gesproken hoe het toch komt dat zo weinig mensen hier naar toe komen. Er kwamen verschillende klachten aan de orde tijdens dit gesprek. Ik heb afgesproken dat ik contact ga opnemen met MEE en Arkelstad om te zien of wellicht de communicatie naar de senioren beter zou kunnen.
Aanstaande woensdag is er een lunch voor ouderen waarbij weer met elkaar zal worden gesproken wat er zou moeten gebeuren met dit, eigenlijk toch zo belangrijke, werk. Wel even vooraf aangeven dat je komt (Lieneke Brugmans 0183 - 694242)
Er wordt regelmatig gemopperd dat er in Oost voor de ouderen zo weinig gebeurt en als er dan iets is dan komt men niet.

Heel heel fijne week toegewenst.

Gerard Broekman
Gerard Broekman, fractielid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier