h

Heeft u het licht gezien?

5 januari 2008

Heeft u het licht gezien?

Van verschillende kanten kreeg ik te horen dat de verlichting van de brainwave van Jan van Munster in de Duveltjesgracht nog steeds niet aan was. Uiteraard ben ik zelf ook weer eens gaan kijken. Inderdaad op dit moment, 5 januari, is het licht nog steeds niet te zien
Juist met de feestdagen, als er vele bezoekers naar Gorinchem komen en zeker ook in de avond een wandeling naar Buiten de Waterpoort maken, zullen zij verstoken zijn geweest van het mooie licht wat hoort bij het kunstwerk van Jan van Munster in de Duveltjesgracht.

In de weekbrief van week 49 heb ik gemeld dat, nadat ik een vraag had gesteld aan het college over het ontbreken van het licht, de belofte was gedaan dat het licht voor 17 december zou branden. Het was allemaal mis gegaan binnen de energieleverancier en alles zou goed komen. Niet dus. Tot op heden, drie weken later is er nog niets gebeurd, althans niets zichtbaars.
Hoe zou het toch komen dat het niet gebeurt? Ik was echt overtuigd dat het goed zou komen door het antwoord van het college, ondersteund door e-mailberichten. Zou er nu worden gezegd dat de vakantieperiode roet in het eten heeft gestuurd?
We wachten af, anders zullen we nogmaals vragen moeten stellen.
Als we zo trots zijn op de mooie kunstwerken in onze stad dan moeten ze ook in al hun glorie te zien zijn!

Gerard Broekman, raadslid fractie SP-afdeling Gorinchem

U bent hier