h

Aantal bezoekers site in 2007 verdubbeld

3 januari 2008

Aantal bezoekers site in 2007 verdubbeld

Het aantal unieke bezoekers (en dat is iets totaal anders dan de 800.000 hits in 2007) aan deze site bedroeg in 2007 118.488. Vergeleken met 2006 een meer dan verdubbeling. De afdeling Gorinchem van de SP is trots op dit grote aantal bezoekers voor een plaatselijke politieke site. De aantallen 2006 en een uitleg vindt u hier en hieronder. Onze afdeling staat hiermee op een naar onze mening verdienstelijke 25e plaats op de landelijke SP afdelingen lijst. De toppers in deze lijst zijn Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en natuurlijk Oss.

Het aantal hits representeert het totale aantal aanvragen wat verzonden wordt aan de server. De aanvraag kan een pagina betreffen, maar ook een plaatje of een script. Dus als u een pagina opvraagt bij de SP afdeling Gorinchem worden ook de foto's en plaatjes die op die pagina staan tegelijkertijd maar als afzonderlijke opdracht mee opgevraagd. Iedere aanvraag wordt een hit genoemd. Als een bezoeker dan ook een pagina opvraagt, leidt dat tot meerdere hits, in het geval van de SP afdeling Gorinchem dan ook gemiddeld ruim 7 hits per visit.
Dus b.v. meer plaatjes op een pagina geeft meer hits, maar niet meer bezoekers.

Bij "visits" gaat het om "sites" die heuse pagina's opvragen. Zolang dezelfde site pagina's blijft opvragen, telt dat als één "visit". Als er meer dan een half uur is verstreken tussen het laatste verzoek om een pagina en het daaropvolgende, dan telt dat als een nieuwe "visit". Het aantal visits is dan ook een redelijke graadmeter van het daadwerkelijke aantal bezoeken.

U bent hier