h

Privatisering spoor Merwede Lingelijn een zegen of een ramp (incl. update) ?

9 december 2007

Privatisering spoor Merwede Lingelijn een zegen of een ramp (incl. update) ?

Vandaag 9 december is de nieuwe dienstregeling van de NS ingegaan. Een dienstregeling met bijzonder onprettige gevolgen voor reizigers die gebruik moeten maken van de Merwede Lingelijn (Geldermalsen - Dordrecht). Op woensdagavond moet u zich wel bijzonder haasten als u terugkomt van uw cursus in Dordrecht. Als u cursus om 22.00 stopt wordt het hard rennen aangezien de laatste trein naar Gorinchem om 22.07 uur vertrekt.

Zie hier een foto van de dienstregeling op woensdagavond.

De gemeente Gorinchem heeft hierover een boze brief gezonden aan ProRail de beheerder van het spoor. Via Gorinchem-presenteert.nl is deze brief hier in te zien.
De brief spreekt voor zich. De SP staat achter de actie van het college van B&W van Gorinchem. Ook zal de SP vragen stellen over deze zaak aan het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Overigens rept ook de Telegraaf over deze extreme verslechtering (laatste alinea). Echter zoals bekend is de Telegraaf niet altijd goed op de hoogte. Zij hebben het over de dinsdagavond terwijl het de woensdagavond betreft.

update 10 januari 2008.
Late treinen door bussen vervangen op woensdag
GORINCHEM/LEERDAM - Arriva laat voortaan op woensdagavonden bussen rijden op de route van de MerwedeLingelijn tussen Geldermalsen en Dordrecht. Sinds de nieuwe dienstregeling van de NS rijden de treinen op dit traject op woensdagen tot 22.25 uur.
Spoorwegbeheerder Prorail laat daarna geen treinen toe wegens onderhoud aan het spoor.

Arriva heeft samen met de provincie Zuid-Holland besloten, reizigers tegemoet te komen door bussen in te zetten als alternatief vervoer.

De laatste trein vanuit Dordrecht naar Geldermalsen vertrekt op woensdag om 21.37 uur en rijdt niet verder dan Gorinchem. De bussen doen op woensdagavond station Dordrecht Stadspolders niet aan. Reizigers voor Stadspolders kunnen op hun treinkaartje vanaf Centraal Station met buslijn 3 reizen.

Deze maand houdt Arriva op de andere dagen reizigerstellingen tussen 21.30 en 02.00 uur. Ook worden reizigers ge�nqu�teerd. Op grond van deze gegevens besluit Arriva of de bussen op woensdagavond blijven rijden.

U bent hier