h

Weekbrief 47 van de fractie. Van 19 t/m 25 november 2007

26 november 2007

Weekbrief 47 van de fractie. Van 19 t/m 25 november 2007

Het is een bof dat ik deze week de weekbrief mag schrijven. Ik ben namelijk met twee leden uit onze afdeling zaterdag naar het SP congres geweest en dat is een onderwerp waar ik graag wat over wil vertellen.
Gerhard, Eva en Lies
Vergroot de foto

Het congres is altijd een belevenis en een gebeurtenis waar je met het echte SP gevoel van terugkomt. Dat was deze keer nog wel meer het geval. De afgelopen periode hebben we ondanks onze enorme verkiezingswinst, zowel landelijk als in de gemeente, ook een beetje een kater gehad door alle vervelende dingen die daarna kwamen, het feit dat we niet konden mee regeren, niet landelijk, niet in Gorinchem niet in veel te veel andere gemeentes in Nederland en niet in de Provinciale staten.

En nu weer de commotie over de ‘afdrachtregeling’ waarvoor minister Guusje Terhorst zelfs een heel aantal wetten wil veranderen!
Dan is het fijn om op het congres te zijn, SP’rs uit het hele land tegen te komen en toch te zien dat we het veel meer met elkaar eens zijn dan dat de journalistiek iedereen wil laten geloven.
Ik ben een stukje van mijn vertrouwen in de objectiviteit van de pers kwijtgeraakt toen ik hoorde dat er achter de coulissen zeg maar een cameraman stond met een journalist met een microfoon er bij die de vraag had: ‘is er niemand die iets negatiefs over de SP wil zeggen?’
Het verbaasde me dan ook helemaal niet dat ik ’s avonds in het journaal twee negatieve interviews zag over het congres. Jammer!

Om nog terug te komen op het gezeur over onze afdrachtregeling wil ik jullie de opmerking van Jan Marijnissen hierover niet onthouden: “Nu weet in ieder geval heel Nederland dat we bij de SP geen zakkenvullers zijn!”.

Het congres was behoorlijk kritisch er zijn veel amendementen ingediend en een aantal moties. In eerste instantie had de congrescommissie (die aangeeft of zij een amendement of een motie willen overnemen of niet) wel heel mondjesmaat overgenomen en veel negatief beoordeeld. Maar nadat hier een aantal kritische opmerkingen over gemaakt waren werden er bijna veertig amendementen extra aangenomen. En dat lees je niet in de pers!

Jan Marijnissen is wederom verkozen tot voorzitter (er waren geen tegenkandidaten trouwens) en ook het bestuur is herkozen.
Het zou hier te ver voeren om te vertellen welke amendementen en moties er verder allemaal aangenomen zijn. Er komt een verslag van het congres op SP net en ik ga er van uit dat daar ook te zien is hoe er gestemd is.

Dit klinkt allemaal heel serieus en het was ook een serieuze dag maar het was ook heel leuk en gezellig en de dag eindigde met een zeer inspirerende toespraak van Jan Marijnissen, ik ben heel blij dat hij nog steeds onze voorzitter is, niet omdat wij geen andere goede mensen in onze partij zouden hebben maar gewoon ook omdat wat mij betreft geen enkele andere partij kan tippen aan een voorzitter als hij!

Met vriendelijke groet,

Eva Dansen

Eva Dansen
fractievoorzitter SP in de gemeenteraad Gorinchem

U bent hier