h

De Broekmannorm

9 november 2007

De Broekmannorm

Tijdens de op 30 oktober gehouden raadsbijeenkomst werd door Gerard Broekman, raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Gorinchem de vraag aan het college gesteld wat de norm is wanneer mensen oud gevonden worden. Dit naar aanleiding van een punt in de gemeentebegroting over de kadernota welzijnsbeleid en dan specifiek over de aantallen doelgroepgerichte activiteiten voor ouderen. Wat is dan dus de doelgroep? Met andere worden wanneer wordt je oud gevonden?

Over het algemeen wordt nog heel veel de norm van 50+ gehanteerd, terwijl de mensen van 65 vaak nog zo actief en gezond zijn dat die zich helemaal niet oud voelen en zich ook niet aangesproken voelen als er over activiteiten voor ouderen wordt gesproken.
Tijdens de begrotingsbehandeling van 8 november kwam het College van B&W op deze zaak terug. Er werd gevraagd wat de ‘Broekmannorm’ zou moeten zijn. Met algemene instemming, dat leek althans zo, werd de leeftijd van 70 jaar als norm aangenomen. Het lijkt er nu op dat specifiek ouderenbeleid in Gorinchem wordt gevoerd voor mensen vanaf 70 jaar. Vanaf nu heeft Gorinchem dus de Broekmannorm vastgesteld. Zo heeft de SP voor de toekomst blijvend naam gemaakt.

U bent hier