h

“Bekijk het maar”, nu te bekijken

15 november 2007

“Bekijk het maar”, nu te bekijken

Vanmorgen donderdag 15 november werd in het Gorcums museum de tentoonstelling geopend van het project ’Leven uit de koffer’. Dit keer waren de leerlingen van vooral het VMBO de kunstenaars die presenteren. Door middel van enkele heel aardige optredens van de leerlingen werd de opening vormgegeven. Ter voorbereiding op deze tentoonstelling hebben de leerlingen eerst de expositie van de ‘echte’ kunstenaars bezocht.

Er zijn in totaal 75 groepen en vele individuele leerlingen in het museum geweest om het te bekijken. In totaal 3000 leerlingen. Daarnaast hebben 15 kunstenaars binnen de scholen workshops gehouden om de leerlingen wegwijs te maken. Wethouder Akkerman verrichtte de opening en hij hoopte dat dit soort activiteiten meer zullen worden gehouden. Hoewel veel leerlingen en enkele ouders van deze leerlingen aanwezig waren vond ik de opkomst jammerlijk mager. Er zullen echter in de nabije toekomst, tot zaterdag, nog vele mensen de tentoonstelling kunnen bezoeken. Het is zeker een bezoek dubbel en dwars waard omdat er vele, erg verrassende, werkjes zijn tentoongesteld. Hopelijk zullen daar dan ook vele van mijn collega gemeenteraadsleden bij zijn.

De SP staat helemaal achter dit soort activiteiten. Met name is het voor de leerlingen in het VMBO belangrijk dat ze echt bezig zijn. Door met kunst bezig te zijn kan veel worden geleerd. In elk geval leren te kijken naar wat er om hen heen gebeurt en hoe daar vorm aan te geven. Iets wat wethouder Akkerman ook aanstipte.
Als we Gorinchem een echte cultuurstad willen maken dan zullen we op deze wijze met kinderen bezig moeten zijn om hen er kennis mee te laten maken. De SP zal daar zeker ook voor gaan.

Volgend jaar, in juni, zal er weer een grimefestival worden gehouden en ook daar zullen veel scholen aan mee gaan doen. Gezien het enthousiasme bij de leerlingen voor de toneelstukjes die ze bij de opening van “bekijk het maar” hebben laten zien kunnen we daar reikhalzend naar uitzien.

U bent hier