h

Waarom kan dit wel in Brabant en niet in Gorinchem?

17 oktober 2007

Waarom kan dit wel in Brabant en niet in Gorinchem?

In Brabant wordt door de provincie 16 miljoen euro beschikbaar gesteld voor gemeenten om woningen te bouwen met een maximumprijs van 170.000 euro. Daarnaast ontvangen de kopers van de woningen 6.000 euro per woning (als er minimaal 10 stuks tegelijk worden gebouwd) als overbrugging.

Deze laatste vorm van bouwen volgens het principe van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap is tijdens de begrotingsbehandeling in Gorinchem in november 2006 weggestemd door de coalitie. De SP had het college van B&W werd verzocht om Collectief Particulier Opdrachtgeverschap en Maatschappelijk Gebonden Eigendom constructies bij het bouwen van goedkope woningen te onderzoeken.
Deze motie werd verworpen met de woorden : in Gorinchem zijn al voldoende goedkope woningen en er is dus geen behoefte aan.
De fracties van Groen Links en het CDA steunden de SP motie.

In Brabant denken ze dan toch even wat verder. Er zijn in Brabant maar ook in Gorinchem onvoldoende goedkope woningen en er is zeer zeker een grote behoefte aan. Het zou een goede zaak zijn als de gemeente Gorinchem de verantwoording voor goed en betaalbaar bouwen serieus neemt.Voor verdere informatie kunnen ze o.a. terecht bij dhr. Paul Rupp bestuurder van de provincie Brabant.

U bent hier