h

Weekbrief 39 van 24 t/m 30 september 2007

30 september 2007

Weekbrief 39 van 24 t/m 30 september 2007

Maandag had de SP-fractie een fractievergadering gepland. Eerst een gesprek met een delegatie van de provincie om te praten over het terrein bij Schelluinen waar al zoveel over is gezegd. De Staten zouden binnenkort er wellicht nog iets mee gaan doen??? Helaas was alleen Lies van Aelst aanwezig en die wist er niet alles van. Jammer dat afspraken zo makkelijk niet worden ingevuld. Later op de avond hadden we de directeur van de Bevo gevraagd om met ons van gedachten te wisselen over de toekomstige evaluatie van de woonvisie. Dat werd een heel goed gesprek en we hebben veel zaken de revue laten passeren. Zeer leerzaam omdat er heel openhartig kon worden gesproken.

Deze week, het begon op dinsdag, hebben veel leerlingen van Havo, Vmbo en gymnasium de expositie in de Affuitloods bezocht. Zij kregen een heel mooie rondleiding, gehouden door Tine Remans. Alles bij elkaar zijn er deze week ongeveer 60 leerlingen geweest en maandag wordt de Affuitloods nog een dag opengehouden om nog twee klassen van het gymnasium de expositie te laten beleven. Ik ben er zelf ook enkele keren bij geweest en het was heel leuk om te ervaren hoe de leerlingen aandachtig luisterden naar de uitleg en ook goed konden verwoorden waarom ze dingen niet of juist wel mooi vonden.
De bedoeling is dat de scholen met de leerlingen in de toekomst de beelden die in de openbare ruimten van Gorinchem staan, adopteren waardoor ze nog meer interesse krijgen in de kunst en Gorinchem echt een kunst- en cultuurstad wordt, breed gedragen ook vanuit de bevolking( zie link onderaan). Zondag was officieel de laatste dag van deze expositie. De vele vrijwilliger die weer hebben meegeholpen om deze expositie te laten slagen kregen een borrel aangeboden in de namiddag. Laten we hopen dat er in de toekomst nog veel gebruik gemaakt kan worden van deze accommodatie voor kunst en cultuur. Het moet in elk geval een erg laagdrempelige voorziening blijven.

Dinsdagavond was de werkvergadering van het Pact van Bleskensgraaf (zie link onderaan). Hiervan heb ik al eerder op deze site een stukje geschreven. Belangrijk dat alle fracties van de gemeenteraden in onze regio deze vergaderingen bezoeken. Hierdoor leer je de collegas kennen en kom je ook achter dingen die op een andere wijze niet erg helder worden.

Jammer dat woensdagavond niet meer bezoekers hebben genoten van het optreden van Cabaretiere Nathalie Baartman in de Peeriscoop(zie link onderaan). De entree is heel betaalbaar en de artiesten zijn vaak zeer goed. Wellicht moeten er nog enkele jaren overheen gaan voor de Gorcummers de Peeriscoop kunnen vinden. Dat geldt trouwens ook voor de Affuitloods. Er blijken nog steeds heel veel mensen te zijn die niet weten dat de Peeriscoop bestaat. Ook weten veel mensen niet waar de Affuiloods staat. Voor de goed orde de Peeriscoop is in de Boerenstraat 11b en de Affuitloods is in de Tolsteeg en staat naast de Tolkazerne (het Tolhuis).

Zaterdag ben ik de gehele dag in het stadhuis geweest waar de banenmarkt werd gehouden, georganiseerd door het CWI. De markt werd om 9.30 uur geopend en al meteen was het een drukte van belang. Nooit eerder was ik er, maar het is duidelijk dat het in een grote behoefte voorziet. Heel druk en mensen die heel gericht komen kijken. Ik stond bij de stand van de Volksuniversiteit (zie link onderaan) die enkele cursussen aanbiedt in samenwerking met de RVU, Teleac en de Openbare Bibliotheek. Cursussen voor mensen die van baan willen veranderen of aan een baan willen beginnen maar daar nog heel onzeker in zijn. De serie cursussen hiervoor staan onder de noemer Sociale en Communicatieve vaardigheden bij: Werk zat op internet(zie link onderaan)..
Ik ben blij dat ik deze banenmarkt eens heb meegemaakt en heb gezien hoe daar hard wordt gewerkt voor de vele mensen die werk zoeken.

Maak er weer een optimistische week van.
Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem.

U bent hier