h

Weekbrief 37 van 10 t/m 16 september 2007

16 september 2007

Weekbrief 37 van 10 t/m 16 september 2007

Dinsdag de eerste dag van de tentoonstelling Symposion Revisited in de Affuitloods. Gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 18.00 uur behalve op maandag. Meteen om 10.00 uur was de eerste bezoeker al aanwezig. Laten we hopen dat de expositie veel belangstelling heeft.
Omdat ik toch bij de Affuitloods was ben ik meteen maar even naar het “Mondriaan”huisje gelopen buiten de Waterpoort.

Daar is Boudewijn Verhoeff bezig met het bouwen van clavecimbels. Zoals de regelmatige lezer weet, wil ik graag veel aandacht hebben voor het ambacht. Als je het daar over hebt dan is dat clavecimbel bouwen wel een fantastisch ambacht. Er zijn in Nederland nog ongeveer 6 van deze ambachtslieden. Ik heb met grote bewondering staan kijken naar de calvecimbels die er staan en me laten vertellen hoe het bouwen in zijn werk gaat. Heel mooi dat zo’n ambacht behouden blijft. Laten we hopen dat er in de toekomst mensen blijven bestaan die dit ambacht willen leren en dus beoefenen. Als u nog nooit bent geweest is het de moeite waard er eens langs te gaan. In elk geval altijd open tijdens de kunstroute op de tweede zondag van de maand.

Donderdag was de overdracht van de beelden van het Symposion 2005 aan de gemeente. In een korte sobere bijeenkomst in de Affuitloods werd door de voorzitter van Stichting Symposion 2005 en de burgemeester de overdrachtspapieren getekend. Uiteraard moet daar ook een ‘woordje’ bij worden gesproken. Zowel de voorzitter als de burgemeester vond dat het Symposion weer terug moet komen. Gedacht wordt een 2015. Dan is evenals in 1974 en 2005 van groot belang dat ook het bedrijfsleven daar zich weer achter stelt. De vele vrijwilligers hebben al een binding met elkaar door het ‘Reisbureau Symposion 2005’. Ze gaan regelmatig naar kunst en cultuur evenementen en tentoonstellingen. Dat is niet alleen heel gezellig maar ook belangrijk, want zonder deze vrijwilligers had het Symposion niet gerealiseerd kunnen worden en ook in de toekomst niet.

Zaterdag hebben we weer met de kraam gestaan. Voor het eerst na de vakantie en nu op het Beckmanplein voor de Nettorama. Het was dit keer heel mooi weer en we hebben 350 standpuntenbrieven uitgedeeld en ook de bekende SP pannensponsjes vonden weer gretig aftrek. Het was weer erg vruchtbaar en we worden ook in Oost op een positieve wijze tegemoet getreden en dat is heel prettig om te ervaren. We hadden wel wat concurrentie van het VVD congres, maar we werden regelmatig op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen. De meest gehoorde opmerking was wel dat men het heel vervelend vond dat het steeds om personen gaat en dat daardoor de zaken waar het echt over horen te gaan niet aan de orde komen.

Zaterdagavond was weer de jaarlijkse vriendenavond van de Peeriscoop. Eigenlijk zouden alle mensen die het kunnen betalen vriend moeten worden. Het blijft fantastisch wat Fred Delfgaauw heeft opgezet en draaiende weet te houden in Gorinchem. Belangrijk is ook dat de voorstellingen steeds betaalbaar worden gehouden. Zaterdag trad voor de Vrienden de 'Wereld Band' op. Iedereen heeft intens genoten van deze zes muzikanten van zeer hoog niveau. Het was soms adembenemend mooi en vooral ook vol humor. Volgend jaar 4 september zal het 10 jarig bestaan worden gevierd. Nu is al bekend dat o.a. Herman van Veen, Herman Finkers en Hans Dorrestein daarbij zullen zijn. Ik verheug mij er nu al op.

Probeer aanstaande week wat humor te vinden in je leven.

Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier