h

Weekbrief 36 van 3 t/m 9 september 2007

9 september 2007

Weekbrief 36 van 3 t/m 9 september 2007

Wat kan een man met pensioen het toch druk hebben! Deze week helemaal niets aan mijn houtdraaiwerk kunnen doen.
Maandagmiddag en -avond druk met de Openavond voor de Volksuniversiteit. Het was gezellig druk en er zijn heel wat mensen geweest die zich hebben ingeschreven voor een cursus. Abbas liet heerlijke hapjes rondgaan om ook zijn cursus te promoten. Zie de weekbrief van vorige week voor meer gegevens over de Volksuniversiteit.

Dinsdag was er in de avond een bijeenkomst voor de gemeenteraad om met elkaar van gedachten te wisselen over de invulling van de begroting. Het ging er over of we de zaken t.a.v. leefbaarheid alleen moesten bekijken op stadsniveau of ook, of alleen, op stadsdeelniveau. Het was in elk geval voor mij erg verhelderend.
Woensdag de gehele dag bezig geweest met het helpen van de kunstenaar van de appels Roel Teeuwen uit Alblasserdam. Het kunstwerk De Appels wat in Noordeloos heeft gestaan, ligt nu bij de Affuitloods waar vanaf a.s. dinsdag een tentoonstelling gratis te bezoeken is met werk o.a. vanuit het Symposion 2005. Het Symposion op herhaling zou je kunnen zeggen. Het ziet er goed uit maar het heeft veel werk gekost voor enkele mensen om het zover te krijgen. Opvallend is dat er zoveel mensen uit Arkel daar aan meewerken. Ook de donderdag en vrijdag heb ik daar mee geholpen. Ik heb zelfs een keramisch kunstwerk van mijzelf mogen plaatsen.
Zaterdag weer eerst een heerlijke wandeling gemaakt, waarbij ik weer langs fort Vuren kwam. Daar was de kunstenaar Alwin Boomsma bezig zijn werk af te maken in het kader van het grote project: ‘Leven uit een koffer’ Deze expositie is zaterdagavond onder erg veel belangstelling geopend. De raadsleden werden daarbij betrokken. Ik kon mij niet herinneren dat ik daar iets over had gehoord, maar je doet wat voor het goede doel. Dat goede doel was de samenwerking binnen het project ‘Leven uit een koffer’ tussen de gemeente, het museum en de VMBO scholen. Vind ik een belangrijke samenwerking waardoor de schooljeugd bewuster met kunst wordt geconfronteerd. (Zie ook www.levenuiteenkoffer.nl een videofilmproject van Joke van Kerkwijk in samenwerking met de inburgingsopleiding van het Da Vinci College)
Zondag was de opening voor genodigden van de tentoonstelling in de Affuitloods. Ook dit wordt een samenwerking met scholen voor middelbaar onderwijs. De Rotery en de directie van het Gymnasium zijn daar druk mee bezig. Ik zal daar nog wel meer over vermelden in de nabije toekomst. In elk geval was het zondagmiddag erg druk en gezellig. Zeker 120 vrijwilligers van het Symposion 2005 waren aanwezig om de opening met een feestje te vieren. Zeer ongedwongen en gezellig. Het is toch fantastisch dat zoveel mensen graag als vrijwilliger mee willen helpen aan zo’n kunstmanifestatie. Deze maand zullen weer veel mensen aanwezig zijn als suppoost in de Affuitloods die van 10.00 tot 18.00 uur open is voor gratis bezoek. Wellicht zie ik je nog een dezer weken.

Maak in elk geval van aankomende week een fijne week.
Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier