h

Weekbrief 34 van 20 t/m 26 augustus

26 augustus 2007

Weekbrief 34 van 20 t/m 26 augustus

Wat is het toch mooi rond Gorinchem. Vrijdag een heerlijke wandeling gemaakt van de NS. Die liep van het station via Fort Vuren naar Leerdam. In Fort Vuren nog even naar de glastentoonstelling GlasHart 2007 gekeken. Deze zondag wordt deze tentoonstelling weer beëindigd. Volgend jaar wel weer een nieuwe. Glas doet het toch erg goed in het fort.
Ik heb ook een wat kortere route gelopen dan in de wandelroute van de NS staat aangegeven. Niet via fort Asperen maar via Heukelum. Minstens net zo mooi zeker nu met al die fruitbomen vol met appels en peren, en bramenstruiken die vol met vruchten hangen.

Deze wandeling is aan te raden voor de mensen die wat ervaring hebben met wandelen. Hij is ongeveer 20 kilometer lang. Terug met de trein. Op internet kan je een kaartje downloaden. Met dit kaartje kan je zelf overigens ook leuke wandelingen uitzetten vanuit Gorinchem.

Stichting Inmenszo (Spaans voor grenzeloos) heeft een mooie website gekregen. Deze stichting, initiatief van Anika van der Kevie uit Gorinchem, laat je kennis maken met weeskinderen uit Peru die via deze stichting een studie kunnen beginnen en stage kunnen gaan lopen om een vak te leren. Ik vind dat een erg goed initiatief en met mij ook anderen. Bij de opheffing van de Gorcumse Glasverzekering Maatschappij is een gedeelte van het geld, op advies van de laatste leden, ook naar stichting Inmenszo gegaan. Een prima zaak vind ik. Kijk via onderstaande link naar hun site.

Volgende week maandagavond 3 september is er een open avond van de Gorcumse Volksuniversiteit. Op deze avond kan het cursusaanbod van de Volksuniversiteit worden bekeken. Er zijn veel cursussen op het gebied van talen, maar ook filosofie, sociale vaardigheden, creativiteit, koken uit diverse landen, etc.
Op de site van de Volksuniversiteit vind je vanaf deze week reeds alle informatie over de verschillende cursussen. Op deze avond zullen ook de bibliotheek, MEE en de Rivas hun cursusaanbod presenteren. Rond 19.30 uur zal onze stadsdichter Ro van Doesburg een voordracht houden. Zeer interessant om eens te zien wat er allemaal mogelijk is om jezelf te ontwikkelen in Gorinchem.
A.s. donderdagavond zal er weer een raadsvergadering zijn. Één van de agendapunten zal gaan over de subsidie voor buitensportverenigingen. De SP heeft zich er in verdiept en zal daarom een uitvoerige verhandeling houden over dit punt. Ook zal er een bijzonder initiatiefvoorstel van de oppositie worden ingediend over de beoogde aanstelling van een vierde wethouder. De hele procedure is vreemd gegaan. De oppositie heeft nooit iets van een CV gekregen en er is ook nooit eerst een gesprek geweest met deze wethouder van de coalitie. Datzelfde is te zeggen over het agendapunt over de aanstelling van een nieuwe griffier. Deze is als het ware in dienst van de gemeenteraad. Je zou zeggen dat dan de leden van de gemeenteraad een sollicitatieprocedure zouden moeten hebben. Niets daarvan. De burgemeester heeft alles al geregeld!!!
Misschien heeft u tijd om eens een raadsvergadering te bezoeken. U bent van harte welkom en krijgt ook nog eens twee bakjes koffie tijdens de vergadering.
Wellicht tot ziens op donderdagavond.

Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier