h

Weekbrief 31 van 30 juli t/m 5 augustus

5 augustus 2007

Weekbrief 31 van 30 juli t/m 5 augustus

Vandaag , zondag weer lekker een eind gefietst. O.a. een heel mooie route, de Maas - Waal route. Heel veel goede fietspaden over de dijken. Is wel vanaf Gorinchem en weer terug zo’n 150 kilometer, dus je moet er wel wat voor over hebben. Tijdens het fietsen bedacht ik mij dat er aan de andere kant van de rijksweg in juni, dacht ik, met veel tamtam een fietsbrug over de Linge is gelegd. Het heeft 2 jaar geduurd voor hij kon worden neergelegd werd er bij verteld. Zal het nu weer 2 jaar gaan duren voor de fietsers er over heen mogen? Ik kom er regelmatig langs en er staan grote hekken met sloten voor de brug zodat je er zeker niet over kan. De lampen op de brug branden overigens al wel. Hoe zou het toch allemaal komen?

In het stadsarchief is een nieuwe tentoonstelling ingericht. Ik vind het fijn dat te melden omdat werkstukken van mijzelf de expositie sieren. Het is een vervolg op de dag van de architectuur. Toen stonden er in het stadhuis 15 schildersezels met daarop doeken met afbeeldingen van de gebouwen die zijn voorzien van een architectuurplaquette. Deze schilderijen die ik heb gemaakt zijn nu te zien op de eerste verdieping van het stadhuis bij het stadarchief, Daarbij liggen in de vitrines tekeningen, waaronder heel oude, van deze gebouwen. Ik vind het heel aardig deze tentoonstelling te bezoeken omdat er ook korte beschrijvingen van deze oude, maar ook nieuwe, gebouwen bij zijn geschreven. Voor de liefhebbers is er ook een boekje verschenen met al de gegevens en een routebeschrijving om bijvoorbeeld op de fiets langs deze gebouwen in Gorinchem te fietsen. Toen ik vrijdagmorgen e.e.a. ben gaan bekijken bleken de boekjes op te zijn. Ik heb meteen alles in het werk gesteld om een nieuwe voorraad te maken. Ik hoop dat deze boekjes dan ook half aanstaande week weer gratis beschikbaar zijn. Ze zijn te verkrijgen bij de balie van het stadhuis en in het VVV. Ze zijn daar in elk geval nu ook in te zien.
Ondertussen zijn er al weer vergaderingen geweest voor een nieuwe tentoonstelling in de Affuitloods. Vanaf 10 september zal daar een tentoonstelling zijn, gratis te bezoeken, als een soort terugblik op het Symposion 2005. Vele kunstenaars van het Symposion zullen daar met maximaal 2 kunstwerken aanwezig zijn. Er zullen nog wel meer aankondigingen volgen maar je kunt het alvast in de agenda zetten.
Laten we hopen dat het deze week weer een aardige week wordt. Uiteraard kan je daar zelf ook wel wat aan doen. Dus maak er wat van!

Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier