h

Oppositie komt met uniek initiatiefvoorstel

17 augustus 2007

Oppositie komt met uniek initiatiefvoorstel

De oppositie in Gorinchem, (de SP, het CDA en Groen Links) komt op 30 augustus aanstaande tijdens de gemeenteraadsvergadering met een zeer uitzonderlijk initiatiefvoorstel.

Zoals bekend is door meerdere politieke partijen (een meerderheid in de gemeenteraad) in hun verkiezingsprogramma aangegeven dat een vierde wethouder voor Gorinchem niet nodig is. Tijdens de coalitieonderhandelingen in maart 2006 is al kiezersbedrog gepleegd. Er kwam tenslotte een vierde wethouder, dhr. Netze van Stadsbelang /Leefbaar Gorinchem. En dit ondanks het feit dat de coalitiepartijen VVD en Stadsbelang / LG (jazeker, het pluche beviel goed) de kiezers iets anders hadden beloofd. Nu echter dhr. Netze op eigen verzoek ontslag is verleend (zonder overigens de gemeenteraad, dus de burgers van Gorinchem, mondeling te informeren over zijn redenen) zou je mogen verwachten dat Stadsbelang / LG en ook de VVD nu wel hun eigen verkiezingsprogramma zouden volgen. Maar weer worden de kiezers bedrogen. Er wordt weer een vierde wethouder voorgesteld. Nu dhr. Biemans die al 41 jaar in Wassenaar woont door / voor een partij die zich Stadsbelang /LG noemt..

De oppositie wil nu deze 2 coalitiepartijen confronteren met hun eigen verkiezingsprogramma's en komt nu met een initiatiefvoorstel om het aantal wethouders te beperken tot 3. Als dit voorstel niet wordt aangenomen zal de oppositie en naar alle waarschijnlijkheid ook de kiezer zowel Stadsbelang /LG als de VVD de komende jaren niet meer serieus nemen. Beide partijen verloren al zetels tijdens de verkiezingen in maart 2006 en zijn dan nu nog zo arrogant om zich niet te houden aan hun eigen beloften.

Onderstaand een link naar het initiatiefvoorstel dat zal worden ingediend op 30 augustus door de oppositie.
Tevens een link naar meerdere informatie over de "4e wethouder" met doorlinks naar de verkiezingsprogramma's en andere zaken.

U bent hier