h

Woensdag 13 juni is het Nationale Straatspeeldag

9 juni 2007

Woensdag 13 juni is het Nationale Straatspeeldag

Straten worden afgesloten voor verkeer en kinderen spelen op straat. Geen alledaagse situatie. Veel kinderen kunnen namelijk niet veilig buitenspelen. Omdat er bijvoorbeeld te hard gereden wordt in hun straat. Daarom pleit Veilig Verkeer Nederland dit jaar voor 'Veilige snelheid in de straat'.

Straatspeeldag

Na het grote succes van verleden jaar in de Oude Lombardstraat hebben ook dit jaar Natali Martens (SP) Trix van de Torren(VVD) en het Da Vinci College de handen in een geslagen.
Dit jaar zal de uitdaging zijn om de straatspeeldag in 2 straten te gaan houden in 2 verschillende wijken. Het zijn geworden: Net als verleden jaar, de Oude Lombardstraat in de Binnenstad en dit jaar ook in de A.B.C.-straat in de Lingewijk. Alle basisschool kinderen zijn dan welkom tussen 12:30 uur en 16:30 uur om te gaan jumpen, autoverven, stoelendansen, springen op de springkussen en nog veel meer. Dankzij Gemeente Gorinchem, Breedtesport, Bevo, Palissade,autogarage Diko, Syntec, Gamma, Sligro, Van Brugge Makelaardij en Verzekeringen, Super de Boer, Albert Heijn, Troefmarkt, Nettorama, Floor Schep, Sani-Voordeel en Leenbakker kunnen we er ook dit jaar een feestje van maken.
Verleden jaar hebben we samen met de leerlingen van de Tweemaster aandacht gevraagd voor meer speelvoorzieningen. Wethouder Jack Oostrum is toen persoonlijk gaan kijken naar de straatspeeldag en de mogelijkheid tot meer speelvoorzieningen in de Oude Lombardstraat. Dit heeft geresulteert tot een inloopavond voor de speelgelegenheid en uitbreiding van het parkeren.

U bent hier