h

weekbrief 23 van 4 t/m 10 juni 2007

10 juni 2007

weekbrief 23 van 4 t/m 10 juni 2007

Wat werd ik boos!!! Op de televisie zag en hoorde ik dat de drie directieleden van de bloedbank samen € 800.000 kregen. Weer een stelletje van die zakkenvullers. Ik vind het niet leuk om dat woord te gebruiken, en doe het liever ook niet, maar steeds weer lees en hoor je van die ’hoge’ mensen die in een organisatie werken, die min of meer door ons worden betaald, zoveel geld in hun zakken steken. Ik geef al bijna 45 jaar bloed en daar krijg ik niets voor. Dat vind ik helemaal niet erg en dat er een organisatie achter zit wat moet worden geleid is ook geen probleem. Maar waarom moeten die directieleden zoveel salaris krijgen is mij een raadsel.

Er werd gemeld dat de bedragen ‘marktconform’ zijn. Dat wordt door elke organisatie gezegd om de bedragen te rechtvaardigen. Zo wordt naar mijn mening deze salarissen ook in stand gehouden. Het blijft dus altijd marktconform, als iedereen zich daarachter schuilt. De regering zou nu toch eindelijk eens heel hard deze z.g. marktconforme baantjes moeten aanpakken. We hebben ook al vaak de Rivas aan de orde gesteld. Het mag niet baten. Het blijft zo het is. Daar kan ik mij steeds weer heel erg boos over maken. Ik meen dat niemand met droge ogen kan zeggen dat hij, het zijn meetstal mannen, zo’n salaris verdient. Waarom accepteren ze het dan? De colleges van bestuur of toezicht, hoe het ook wordt genoemd, hebben ook boter op hun hoofden om steeds deze salarissen toe te staan. Het is stuitend!!!

Woensdagavond heeft de werkgroep Sociaal Cultureel Werk van de SP een interessant gesprek gevoerd met Rien Stolk. Rien Stolk gaat over de opzet van de nieuwe Brede Scholen. Hij vertelde aan de werkgroepleden hoe e.e.a. vorm krijgt en hoe het in de bouw zichtbaar kan gaan worden. Het gaat in elk geval op de manier waarop ook het WLZ gebouw is gerealiseerd. De gemeenteraad moet nog veel beslissingen nemen voor de scholen in de Schepenenstraat en de Stalkaarsen gerealiseerd kunnen worden. Dat zal overigens, maar dan moet alles goed gaan, pas in 2010 een feit kunnen zijn. Dat is dus veel later dan eerder door de toenmalige wethouder werd gesuggereerd.

Donderdagavond waren we uitgenodigd bij- en in de Haarhorst. De interimdirecteur gaf tekst en uitleg over de eerste half jaar na zijn aantreden. Het was een goed verhaal wat er werd gehouden. Als het werkelijk zo is dan moet het welzijnswerk in Gorinchem toch erg goed gaan. Veel dingen, werd gezegd, waren uniek voor Nederland. Dat kan ik zo een, twee, drie natuurlijk niet toetsen. Ik zal hier en daar nog wel eens moeten nakijken hoe het er werkelijk aan toe gaat. In elk geval zijn er vele nieuwe mensen aangenomen en zijn er vernieuwende activiteiten aangepakt. Zo zijn er duidelijk twee afdelingen: de afdeling welzijn en de afdeling beheer.
Het aanbod welzijn kan kort met de volgende punten worden aangeduid:
• Voor alle doelgroepen (4 tot 104 jaar)
• Behoud en vernieuwing bestaand aanbod
• Nieuw aanbod en projecten
• Breed aanbod inloopactiviteiten
• Buurtnetwerken en ondersteuning burgerinitiatief
• Ambulant contact met de doelgroepen
• Continuïteit in activiteiten, ook in vakanties
• Stagiaires en vrijwilligers als resultaat
Het aanbod beheer kan met de volgende punten worden aangeduid:
• Beheer accommodaties
• Inzet vrijwilligers en stagiaires, leerbedrijf
• Inloopfunctie, huiskamers, internetcafé
• Verruiming openstelling ( van 60 naar 80%)
• Groei bezetting ( van 40 naar 60%)
• Overweldigende interesse onder nieuwe gebruikers
• Multifunctioneel en multi-gebruikers
• Samenwerking met ketenpartners.
Er zijn nu 8 accommodaties die vallen onder Stichting Arkelstad en daar gebeuren steeds meer goed dingen.
We zullen Stichting Arkelstad kritisch blijven volgen en u zult er zeker meer over lezen.

Vrijdagavond is de SP weer in de Haarhorst geweest. Helaas kon ik niet aanwezig zijn maar deze avond was door de afdeling georganiseerd om de folderaars van de afgelopen verkiezingen eens in het zonnetje te zetten. Wij hadden de afgelopen verkiezing 48 mensen die voor de SP gefolderd hebben.Ongeveer de helft van hen was vrijdagavond aanwezig. De afdeling wilde samen met de fractie duidelijk maken dat de SP niet zonder deze vrijwilligers kan. Een gezellig samen zijn en een leuke kennismakende avond was het doel en naar onze mening is dit doel zeker geslaagd. Vrijwilligers nogmaals bedankt. Uiteraard ook de vrijwilligers die er vrijdagavond niet bij waren.

Gerard Broekman, raadslid SP-afdeling Gorinchem

U bent hier