h

Het aantal unieke bezoekers

19 juni 2007

Het aantal unieke bezoekers

Het aantal bezoekers aan onze site was natuurlijk tijdens de periodes voor de verkiezingen in maart en november 2006 en de onlangs gehouden verkiezingen voor de Provinciale Staten hoog. Gelukkig blijkt nu dat we de hoge aantallen van toen redelijk goed vast kunnen houden. De afgelopen week behaalden we een aantal dagen met hoge aantallen, zoals zondag 17 juni met 640 unieke bezoekers.

Natuurlijk zou mee kunnen spelen dat wij onze kraambrief zaterdag hebben uitgereikt in de binnenstad van Gorinchem. En in de kraambrief staat natuurlijk ook ons internetadres. Maar ook dan ..... met gepaste trots.

wat betekenen de cijfers (bij zondag 17 juni)

- sites. Het aantal maal dat de site door een unieke computer is bezocht, in dit geval 640 unieke IP adressen. Dit is het belangrijkste gegeven.
- visitors. Het aantal maal dat de site is bezocht. Dit aantal. 820, is hoger dan het sites aantal. Dus bijna 200 unieke adressen hebben meerdere malen de site bezocht.
- pages. De bezoekers hebben in totaal 1105 verschillende bladzijden bezocht. Gemiddeld dus bijna 2 bladzijden per bezoeker.
- files. De bezoekers hebben in totaal 1834 files bezocht.
- hits. Om dit alles in te zien zijn er 2143 hits benodigd geweest. Het aantal hits zegt dus niets over het aantal (unieke) bezoekers. Het aantal hits is o.a. afhankelijk van het aantal plaatses/afbeeldingen op een pagina. Pagina's met veel afbeeldingen halen veel hits. Als we doortellen en verkeerd vertalen zou de SP Gorinchem bijna 800.000 hits per jaar halen en dit wordt dan vertaald naar 800.000 bezoekers. Dat is dus onjuist !!

U bent hier