h

Fietstocht langs Gorcumse Stedelijke Vernieuwing

21 juni 2007

Fietstocht langs Gorcumse Stedelijke Vernieuwing

Wellicht heeft u vanmiddag de burgemeester, de wethouder en een groot aantal gemeenteraadsleden gezien op de fiets in de stad. Het was nl. tijd om een aantal bouwprojecten in Gorinchem eens nader te bekijken. En dat doen we niet met de auto maar lopend of fietsend.

Gestart werd met een bezoek aan Courtine Den Haan. Een groot complex aan de stadswallen van Gorinchem,. Duidelijk werd dat dit complex al zeer veel vorm krijgt. Het laatste gedeelte van het complex is onlangs in de verkoop gegaan. Gelukkig komen de woningen slechts zeer beperkt achter de kastanjebomen in het zicht en blijft het Grocums stadsbeeld vanaf de rivier gespaard. Hierna werden we ontvangen door architect dhr. Aart van Eck in de toekomstige huurwoningen voor jongeren onder de 30 jaar aan de Zustersteeg ./ Zusterstraat. Hier worden 22 woningen gerealiseerd voor de minder dikke beurs.Uitstekend ! Zou meer moeten gebeuren. Daarna werd het gebouw van de Rivas aan het Nonnenveld bezocht, het voormalige Nieuwe Gasthuis. Hier worden in de nabije toekomst ruim 60 dure koopappartementen gerealiseerd. Door de projectleider werd duidelijk uitgelegd waarom er op een bepaalde manier wordt gebouwd Hierna een bezoek aan de woningen Bagijnewal / Walstraat. Een klein aantal huurwoningen op een bijzondere locatie , daarna de plaats van de zorgwoningen hoek Kortendijk /Rosmolensteeg. daarna naar het Bastion, het gebied van en achter het postkantoor en de Rabobank Voor deze panden en de gehele Bagijnewalstraat worden momenteel plannen gemaakt.
Na deze bijeenkomst werd door verantwoordelijk wethouder Oostrum terug op het stadhuis stilgestaan bij alle bouwprojecten in Gorinchem. Samenvattend: in 2 uur tijd alle informatie over alle bouwwerkzaamheden in Gorinchem. Een leuk en nuttig initiatief.

U bent hier