h

Weekbrief 20 van 14 t/m 20 mei 2007

20 mei 2007

Weekbrief 20 van 14 t/m 20 mei 2007

Wat is Nederland toch mooi. Vrijdag een wandeling gemaakt in het Vechtdal. Van Mariënberg naar Ommen. Heel mooie bossen en uitzichten. Dan wordt er beweerd dat Nederland vol is. Zeventien kilometer gelopen en welgeteld 6 medewandelaars tegengekomen. Maar dit ter zijde.

Zaterdag was er weer kraamdag van de SP. Dit keer stonden we weer in de Lingewijk. Het was rustig. Veel mensen op vakantie, denk ik. Toch nog vierhonderd standpuntenbrieven met sponsjes uitgedeeld. Met enkele mensen een goed gesprek gehad. In elk geval over de plannen voor de Lingewijk. Ook teleurgestelde mensen. Mensen die de PvdA niet meer zien zitten en overstappen, in elk geval in stemgedrag, naar de SP. Dan is het altijd weer het landelijk beeld. De SP heeft in elk geval een leider en dat kan je Bos niet noemen. Dat is dus wat de mensen vinden.
Wat vreemd was dat er iemand rond het middaguur enkele oproepen op de deur van de Nettorama plakte waarop gevraagd werd uit te kijken naar dat meisje wat in Portugal is ontvoerd. Ik kan nog steeds niet begrijpen waarom dit in de Lingewijk werd opgeplakt. Lijkt mij wat ver van Portugal liggen. Kan iemand mij dat uitleggen?

Woensdagavond een heel goed gesprek gehad met de mensen van onze werkgroep Sociaal Cultureel Werk. Het is duidelijk dat je het niet alleen allemaal kunt weten. Er werden goede vragen gesteld en waardevolle opmerkingen gemaakt welke ik mee zal nemen naar de gemeenteraadsvergadering van a.s. donderdag 31 mei. Dan wordt de kadernota welzijnsaccommodaties behandeld.

Verder was het een rustige week waarin mijn agenda ook een keertje erg leeg bleef. Heerlijk om even wat uit te rusten en wat anders te kunnen lezen. Zoals het boek van Joris Luyendijk over de mediaopstelling wereldwijd ten aanzien van wat er in het Midden Oosten gebeurd. Ook hierin speelt Amerika weer een vreemde rol en ook hierbij lopen de vele hoofdredacties van kranten uit de gehele wereld achter hypes aan zonder zich echt te verdiepen in de werkelijke gebeurtenissen. Als je daarin geïnteresseerd ben is het boek een aanrader. Het heet: “Het zijn net mensen”.

Maak er weer een rustige en fijne dag van.

Gerard Broekman, raadslid voor de SP afdeling Gorinchem

U bent hier