h

Weekbrief 18 van 30 april t/m 6 mei

6 mei 2007

Weekbrief 18 van 30 april t/m 6 mei

Ondanks verkiezingsprogramma’s, o.a. van Stadsbelang en een suggestie van Hannie Hania dat ze altijd het college zal steunen ook zonder eigen wethouder, heeft zij toch een nieuwe wethouder uit de hoge hoed getoverd. Iemand die 40 jaar geleden uit Gorinchem is vertrokken. Hij zal zich weer in Gorinchem vestigen. De coalitiepartijen zeggen dat het goed is zo. We hebben nu wel 4 wethouders voor de prijs van 5. Dat is nog eens voordelig. Kost u en mij dus ongeveer € 300.000, want als een wethouder zelf ontslag neemt krijgt hij toch een uitkering. Eigenlijk een rare regeling. Moet je in het bedrijfsleven mee aankomen!

Tekening week 18

Vrijdag ben ik naar de dodenherdenking geweest. Met mij ook verschillende leden van fractie en bestuur van de afdeling SP in Gorinchem.
Basisschool de Baanbreker had de bijeenkomst deze keer voorbereid.

“Vrijheid is in je hoofd denken wat je wilt, in je hart voelen wat je wilt en met je mond zeggen wat je wilt, zonder daar anderen mee te kwetsen.” Dit sprak dhr. Kees van Willigen, directeur van openbare basisschool de Baanbreker aan het begin.

Het is een goede zaak dat in Gorinchem de scholen dat om de beurt doen. Op deze manier hebben de kinderen een goed besef van wat er voor vrijheid is geleden. Dan wordt Bevrijdingsdag meteen ook zinvoller. Het was erg goed dat ook zoveel kinderen van onze mede stad- en landgenoten, die van origine uit een ander land komen, bij deze bijeenkomst waren betrokken. Er werd verteld dat 95% van de kinderen van de Baanbreker uit deze bevolkingsgroepen komen. Ik vond het in elk geval ontroerend en ook dat er na afloop zoveel mensen, waaronder ook veel jongeren, bloemen zijn gaan brengen naar het monument Buiten de Waterpoort. Dat geeft veel positieve gedachten voor de toekomst.

Vorig weekend is een stadgenote teruggekomen uit Peru. Zij doet daar erg goed werk onder weeskinderen. Regelmatig is zij drie maanden daar om kinderen les te geven. Daarnaast probeert zij de wat oudere kinderen een vak te laten leren. Ook voor mensen als zij heb ik groot ontzag. Vanuit Gorinchem wordt zij ondersteund door de stichting Inmenszo. Meer gegevens te vinden op hun site. Er is doorlopend geld nodig voor leerboeken en andere materialen voor deze weeskinderen. Giro 127185526 t.n.v. St. Inmenszo te Gorinchem.

Het zal een minder warme week worden, maar warmte kunnen we ook zelf maken.
Gerard Broekman, raadslid SP-fractie afdeling Gorinchem

U bent hier