h

Een vierde wethouder ? Daar heeft Gorinchem geen behoefte aan.

1 mei 2007

Een vierde wethouder ? Daar heeft Gorinchem geen behoefte aan.

Een vierde wethouder ? Daar heeft Gorinchem geen behoefte aan.Daarover hoeven we niet eens een referendum te houden. Ook het knopen tellen in de gemeenteraad is zo gedaan.

CDA(3) GL(1) SP(4) oppositie in totaal 8 zetels geen 4e wethouder nodig
VVD coalitie 3 zetels geen 4e wethouder nodig (staat in hun verkiezingsprogramma)
SB/LG coalitie 2 zetels geen 4e wethouder nodig (staat in hun verkiezingsprogramma). Willen echter weer een wethouder leveren.

PvdA coalitie 8 zetels heeft zich nooit tegen de 4e wethouder getoond.
CU/SGP coalitie 2 zetels heeft zich nooit tegen de 4e wethouder getoond.

In totaal van de 23 zetels minimaal 13 stemmen tegen de 4e wethouder (als de verkiezingsbeloften door de VVD en SB/LG gehouden zou worden) . En nu toch een vierde wethouder? Kiezersbedrog is de mening van de oppositie.

Wethouder gezocht
Staat er nog iemand op ons Idolslijstje die graag wethouder in Gorinchem wil worden?

Vandaag bericht de Stad Gorinchem over het voorstellen als kandidaat wethouder dhr. drs. Bert Biemans uit Wassenaar. Hij zou de opvolger moeten worden van de vorige wethouder namens SB/LG Henk Netze.Wethouder Netze maakte afgelopen maand bekend "geen zin" meer te hebben in de functie van wethouder. Hij volstond met het versturen van een kort opzeggingsbriefje naar de burgemeester en dat was het. Er werd geen verdere uitleg gegeven aan de gemeenteraad en dus aan de inwoners van Gorinchem. Uiteraard ontvangt dhr. Netze wel een gunstige wachtgeldregeling betaald door de inwoners van Gorinchem.

In april 2007 heeft de fractie van de SP al tegen de benoeming van dhr. Netze gestemd omdat deze partij in haar verkiezingsprogramma heeft aangegeven dat in Gorinchem 4 wethouders niet nodig zijn maar dat 3 wethouders genoeg is 9zie de letterlijke tekst onderaan dit artikel. Ook de VVD heeft dat overigens in het verkiezingsprogramma staan. Echter toen SB/LG de 4e partij (de kleinste) in het college werd gold opeens deze verkiezingsbelofte niet meer. De SP fractie vond het toen verkiezingsbedrog. Nu er echter weer een wethouder geleverd zou moeten worden omdat dhr. Netze vrijwillig is opgestapt komt SB/LG zelfs met een kandidaat uit Wassenaar (welk Stadsbelang dient dhr. Biemans ??). Voor de SP is dit onacceptabel. Voor SB/LG is het wederom schenden van de eigen verkiezingsbelofte schijnbaar geen punt van belang.

Overigens berichtte de coalitie de oppositie vandaag (3 mei) over het feit dat dhr.Biemans 61 jaar is en mogelijk eind van dit jaar zal starten met zijn werkzaamheden als wethouder.

Daarnaast is het nu natuurlijk zo dat we als dit allemaal doorgaat in Gorinchem gaan betalen voor bijna 5 wethouders i.p.v. de gewenste 3.

Wethouders zouden dan nl. zijn. Oostrum (PvdA), Van Santen (VVD), Akkerman (CU/SGP), Biemans (SB/LG). En uit de gemeentelijke begroting het wachtgeld van dhr. Netze (SB/LG) van gemiddeld 50.000 euro over de komende 6 jaar.in totaal dus voor dhr. Netze 300.000 euro.
Een wethouder in Gorinchem verdient ca. 70.000 euro per jaar. U begrijpt dat de SP zich hard zal verzetten tegen de benoeming van een vierde wethouder.

Uit het verkiezingsprogramma van Stadsbelang: Ook voor de komende periode zijn wij bereid een wethouder te leveren. Waarbij aangetekend moet worden dat wij drie wethouders voor een stad als Gorinchem voldoende vinden. (blz 6 verkiezingsprogramma).

U bent hier